Membrado, heptacampió de Catalunya al ral·li 2.000 Viratges

Climent Domingo es va endur la prova, però la segona posició del pilot d'Olost de Lluçanès li va valdre el campionat

Josep Rexach
29 d'octubre del 2012
Josep M. Membrado, en un tram del Ral·li 2.000 viratges.
Josep M. Membrado, en un tram del Ral·li 2.000 viratges. | Fotoesport
Josep M. Membrado, en un tram del Ral·li 2.000 viratges. Foto: Fotoesport 

El pilot d'Olost de Lluçanès Josep Maria Membrado va proclamar-se dissabte a la nit Campió de Catalunya de ral·lis per setena vegada des del l'any 2003, temporada en que va aconseguir el seu primer títol. L'èxit va ser compartit amb Climent Domingo, qui ahir es va imposar per primera vegada en el ral·li 2.000 viratges a bord del seu Mitsubishi Evo X.

El Biela Club, organitzador del ral·li 2.000 viratges, va recuperar per aquesta edició la sortida des del Passeig de Manresa. Els 79 cotxes participants varen arrencar des de davant de Crist Rei, on molts aficionats hi varen fer presència. Des d'allà, els pilots varen anar a Artés, on aquesta any s'hi havia instal·lat el parc d'assistència.

D'aquí ja van marxar en direcció a Lloberola, on la boira i la humitat van fer bones les previsions meteorològiques. Membrado, qui menys semblava haver d'arriscar, ja que només necessitava ser sisè per guanyar el Campionat, s'enduia el primer parcial. A Hostal Nou, el tram més llarg de tot el ral·li i el més decisiu segons la majoria de corredors, Climent Domingo presentava la seva candidatura al imposar-se a Membrado. El d'Olost però, a Aleny tornava a accelerar el ritme i aconseguia mantenir-se al capdavant. Pel que fa als altres favorits, Gaig aconseguia mantenir el tipus mentre que Llinas i Orriols rodaven a més de 50 segons dels capdavanters.

En el segon bucle, que repetia els tres primers trams, Hostal Nou va tornar a marcar la diferència. Domingo aconseguia arrencar deu segons a Membrado i es col·locava líder provisional de la prova. Encara quedaven els trams de la tarda, Granera i Talamanca per partida doble i seria la nit qui dictaria sentència.

En el primer assalt tornava a ser Climent Domingo qui colpejava primer. El de Cassà de la Selva esgarrapava un segon més a Membrado i al de Lluçanès no li quedava altra opció que esprémer la màquina. I així ho va fer. Els últims tres cronòmetres se'ls va adjudicar, però la regularitat de Climent Domingo i la poca durada dels trams van evitar que Membrado pogués celebrar el Campionat amb una victòria.

L'arribada del ral·li i l'entrega dels premis es varen fer a la mitjanit i va tenir lloc a l'exterior del Silenci, al Polígon dels Trullols.

Classificació general del Ral·li 2000 Viratges

Classificació de tots els trams

Classificació del Campionat de Catalunya absolut