Una benzinera de Moià ven el gasoil més barat de tot el país

A l'altra banda de la balança, una de Cardona és la segona més cara en el preu de la gasolina 95

Redacció
26 d'octubre del 2012
576_1351254194Dibujo
576_1351254194Dibujo | Sadurní Rovira
Benzinera de Cabrianes amb cua de vehicles per omplir el dipòsit abans de la pujada de l'IVA. Foto: Sadurní Rovira

La benzinera BonÀrea, al km 27 de la carretera de Vic, de Moià és una de les quatre benzineres de tot Catalunya que venen el gasoil més barat, a una mitjana d'1,323 euros el litre. Comparteix el podi amb tres establiments més d'Arbúcies, Vic i Santa Maira de Corcó. La mateixa benzinera ocupa la quarta posició pel que fa al preu de la gasolina 95 més barata, a 1,425 euros el litre de mitjana, dues mil·lèsimes més que la primera, una benzinera de Gavà.

A l'altra banda de la balança, la benzinera Vilalta, al km 28,8 de la C-55, a Cardona, és la segona més cara del país en el preu de la gasolina 95, amb un preu mitjà de 1,561 euros el litre. Aquesta mateixa benzinera és la cinquena més cara pel que fa al preu del gasoil, a 1,473 euros el litre de mitjana.

Així ho sentencia un estudi del RACC, Anàlisi de preus dels combustibles a Espanya , les dades del qual s'han fet oficials aquest dijous. Aquest informe ha estudiat l'evolució dels preus durant un any i s'ha centrat especialment en el setembre passat.

També cal destacar de l'estudi que al llistat de les 10 benzineres més cares de tot Catalunya no n'hi apareix cap d'Osona.

L'estudi del RACC també apunta que durant el setembre passat omplir el dipòsit d'un cotxe d'uns 50 litres de gasolina o gasoil va costar una mitjana de 72 euros, el preu més alt de la història d'Espanya, quan fa tres anys el cost era de 43 euros. Davant l'imparable increment dels preus dels combustibles, aquesta entitat recomana als consumidors que omplin el dipòsit els dilluns, el dia més barat, i fora de les autopistes, on les gasolineres tenen preus més cars.

L'estudi confirma que els preus pugen a mesura que s'acosta el cap de setmana i, sobretot, abans d'un pont o períodes de vacances. A més, el RACC sol·licita afavorir la competència de nous operadors per facilitar el descens dels preus dels combustibles.

Arxivat a