Jornada per potenciar els productes de proximitat

Els Consells Comarcals del Bages i l'Anoia lideren el Workshop 2.0 per a què el sector agroalimentari estableixi nous contactes comercials

Redacció
17 d'octubre del 2012
Imatge d'arxiu del workshop de 2011.
Imatge d'arxiu del workshop de 2011. | Catpress
Imatge d'arxiu del workshop de 2011. Foto: Catpress

L'any passat, el Consell Comarcal del Bages va organitzar el primer workshop per posar en contacte empreses de la gastronomia i el turisme, una jornada a la qual van assistir una seixantena d'empreses i que va ser un èxit total. Agafant el relleu d'aquesta primera experiència, el Consell ha decidit sumar forces amb el Consell Comarcal de l'Anoia i han liderat l'organització del Workshop Km 0 Catalunya Central, que el proper 9 de novembre, a Món Sant Benet, reunirà productors i elaboradors agroalimentaris de les dues comarques amb comerços i restaurants de la província de Barcelona per tal de propiciar nous contactes empresarials i l'establiment de noves línies de negoci. En aquests moments, ja hi ha prop d'una setantena d'inscrits al workshop. Entre les empreses inscrites interessades en els productes del Bages hi ha botigues i càterings de Barcelona, restaurants slowfood, restaurants amb estrelles Michelin i botigues on-line líders en la venda de productes alimentaris.

L'objectiu principal de la jornada és reforçar el treball en xarxa entre els diferents empresaris, unificar esforços en la comercialització de productes i  ampliar el volum de negoci del sector agroalimentari de la Catalunya Central a través de la xarxa de col·laboració amb proveïdors, distribuïdors, etc. Gràcies a un sistema d'entrevistes curtes s'oferirà l'oportunitat d'establir fins a 10 contactes entre empresaris amb interessos comuns, coneixent prèviament el perfil i interessos de cada participant.

El workshop anirà precedit per la formació que oferirà prèviament Barbara Ortuño, en què es parlarà sobre les noves tendències de mercat i de les oportunitats que ofereix l'ús de nous instruments per a la comercialització directa o de canal curt d'aquests productes.