Campanya del pàrquing de la Reforma per atraure clients

Eysa ofereix descomptes i nous abonaments en el marc dels acords signats amb l'Ajuntament

Redacció
15 d'octubre del 2012

L'empresa concessionària de l'aparcament de la Reforma, Eysa, llança una campanya de promoció d'aquest equipament en col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa per millorar el servei als usuaris i atraure nous clients en el marc dels acords per compensar el desequilibri econòmic de la concessió, causat pel sobrecost de les obres de la plaça. A més a més, aquestes accions de promoció s'inscriuen en el programa Vida al Centre Històric, impulsat per l'equip de govern en favor dels residents i de l'activitat comercial de la zona.

La campanya de promoció i aprofitament de l'aparcament de la Reforma ha estat presentada al migdia pel portaveu i coordinador dels programes de govern, Antoni Llobet; i el regidor d'Urbanisme, Paisatge i Mobilitat, Ramon Bacardit.

Llobet ha destacat que el motiu principal d'aquesta campanya "s'emmarca en el programa govern Vida al Centre Històric, que pretén dotar de vida i d'activitat comercial d'aquest espai de la ciutat" i ha afegit que "com a govern de la ciutat, tenim clar que hem de treballar amb actuacions com aquesta per garantir que el Centre Històric tingui les condicions necessàries per aconseguir aquest objectiu".

Per la seva part, Bacardit ha manifestat que "no pot ser que el pàrquing de la Reforma estigui buit", en referència al baix índex d'ocupació que registra (al 2011 l'ocupació de rotació va ser del 4,35% i fins l'agost de 2012 ha estat del 3,77%). Tot seguit el regidor de Mobilitat ha avançat les actuacions acordades per aconseguir una major ocupació de l'espai que "afavorirà veïns i comerciants" i repercutirà "en l'impuls de l'activitat econòmica de la zona".

20% de descompte per als clients de comerços de la zona
Una de les mesures més destacades és el compromís de l'empresa de posar a la venda targetes amb un mínim del 20% de descompte sobre el preu de tarifa per hora per als comerços interessats en promocions als seus clients. Igualment, aplicarà aquest descompte a clients preferents a partir de 0,30 euros per minut, 1,82 per hora i 18,17 euros per dia (de 10:00 a 24:00 h).

D'altra banda, també posarà en servei places d'aparcament en modalitat d'ús permanent (fins a un màxim del 25% de les places totals) amb les següents tarifes que no inclouen l'IVA: 46 anys, 13.568,88 euros; 20 anys, 7.037,01 euros; i 10 anys, 3.518,50 euros.

El preu de manteniment serà de 10 euros al mes (IVA no inclòs) i Eysa elaborarà una llista d'interessats en l'adquisició d'aquestes places -tant de residents com de titulars d'activitats- seguint el criteri de proximitat.

Una de les principals característiques d'aquesta campanya de promoció és la flexibilitat, com ho demostra la possibilitat d'oferir abonaments personalitzats als usuaris. També es podran adquirir targetes prepagament per hores i s'ofereixen dos mesos gratuïts als nous abonats.

Els actuals abonats podran tenir també aquests dos mesos gratis si porten un nou abonat a l'aparcament i podran gaudir de fins a un 15% de descompte en funció de l'antiguitat que acumulin.

Amb aquesta campanya promocional, Eysa vol treure partit de la cèntrica ubicació de l'aparcament i la facilitat d'accés al centre per atraure nous clients. Així, impulsarà també una campanya d'imatge en la que convida a aparcar i passejar pel centre històric de Manresa i gaudir del seu centre comercial. L'aparcament de la Reforma disposa de 350 places amb facilitats per aparcar i obre les 24 hores del dia tot l'any, de dilluns a diumenge.

L'acord pel sobrecost
El sobrecost final de les obres de la plaça de la Reforma ha estat avaluat en 6.546.573,23 euros. Part d'aquest diners han quedat compensats per l'increment de rendibilitat local comercial que Eysa té a l'aparcament (-2.966.283,80 euros) i per factures pendents de liquidació amb l'Ajuntament de Manresa (-481.418,15 euros), un import en el que s'inclou la multa imposada pel retard en l'execució de 1.479.000 euros. El resultat és que l'empresa Eysa encara ha de rebre 3.098.871,28 euros del consistori.

Per poder compensar aquest deute, la concessionària i l'Ajuntament van acordar abans de l'estiu ampliar tres anys el servei d'aparcament en superfície, la zona blava, fins el 23 de maig de 2023; i també les esmentades millores del servei d'aparcament a la Reforma.