Estrenaran a Balsareny un film sobre el bisbe Pere Casaldàliga

"Descalç per la terra vermella" explica una part de la biografia del bisbe i que a partir de la primavera es podrà veure en capítols per TV3, TVE i la televisió brasilera

Redacció
14 d'octubre del 2012
Pere Casaldàliga interpretat per Eduard Fernàndez.
Pere Casaldàliga interpretat per Eduard Fernàndez. | RTVE
Pere Casaldàliga interpretat per Eduard Fernàndez. Foto: RTVE

Balsareny acollirà una estrena a Catalunya de la pel·lícula "Descalç per la terra vermella" que explica una part de la biografia del bisbe Pere Casaldàliga i que a partir de la primavera es podrà veure en capítols per TV3, TVE i la televisió brasilera.

Aquest és el compromís que ha adquirit el productor de la pel·lícula Paco Escribano, que és l'autor del llibre en el que es basa el film, durant la xerrada que ha fet en el Primer Fòrum de Balsareny que tracta sobre les causes del bisbe Casaldàliga. Escribano ha explicat que l'estrena mundial de la pel·lícula es farà a Sao Félix, a l'Araguaia, on resideix el bisbe des de fa 40 anys i on s'ha convertit en tot un referent de la teoria de l'alliberació.

Escribano ha tancat les taules de debat que s'han celebrat aquest dissabte durant el primer Fòrum de Balsareny. Per la tarda s'han explicat els resultats dels diferents tallers de treball en els que han participat les més de dues-centes persones inscrites al Fòrum. Pel matí el Fòrum Balsareny ha demanat una església més plural i oberta.

A la nit un concert de la coral Sant Esteve de Balsareny i del pianista Carles Casas, que ha composat algunes cançons inspirades durant  la seva estada amb Casaldàliga al Brasil han conclòs els actes de dissabte.

Sobre la pel·lícula