Bicis per als tècnics de Manresa i la policia de Sant Joan

Redacció
05 d'octubre del 2012
Foto de grup del lliurament de bicicletes de la Diputació.
Foto de grup del lliurament de bicicletes de la Diputació. | DdeB
Foto de grup del lliurament de bicicletes de la Diputació. Foto: DdeB

La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, ha lliurat aquest matí 20 bicicletes per a policies i tècnics locals de 13 ajuntaments de la demarcació de Barcelona per tal que puguin impulsar tasques de vigilància ambiental i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.

Els 13 municipis que han rebut les bicicletes són: Calella (2 bicis per a policies locals), Cornellà de Llobregat (2 bicis per a policies locals), el Prat de Llobregat (2 bicis per a policies locals), La Torre de Claramunt (2 bicis per a tècnics municipals), l'Ametlla del Vallès (1 bici per a la Policia Municipal), Manresa (1 bici per a tècnics municipals), Mollet del Vallès (2 bicis per a policies municipals), Pineda de Mar (2 bicis per a policies locals), Sant Antoni de Vilamajor (1 bici per als tècnics municipals), Sant Celoni (2 bicis per als policies municipals),  Sant Joan de Vilatorrada (1 bici per als policies municipals), Premià de Mar (1 bici per als policies locals) i Montornès del Vallès (1 bici per a la Policia Local).

La cessió de les bicicletes s'ha fet coincidir en el marc de la celebració del 4t Congrés de la Bicicleta que té lloc a l'edifici Esade Creapolis de Sant Cugat del Vallès.
Prèviament a l'acte de lliurament, els agents policials i els tècnics municipals han realitzat un curset de manteniment de les bicicletes i de tot el material que les acompanya: casc, alforges, etc.

Aquesta cessió de bicicletes forma part d'un programa pilot de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, iniciat l'any 2008, amb l'objectiu d'impulsar la creació i potenciar les unitats ciclistes existents per contribuir en la lluita del canvi climàtic, tant per la seva efectivitat com per l'exemple que es dóna des de les administracions locals.

Fins ara, i comptant les bicicletes que s'han lliurat avui, la Diputació de Barcelona n'ha cedit 184 a policies i tècnics municipals de 68 municipis de les comarques de Barcelona.