Núria Picas guanya la Cavalls del Vent amb molt mal temps

La manresana ha entrat a la meta de Bagà lluint una estelada

NacióDigital.cat
30 de setembre del 2012
Núria Picas, amb l'estelada, al costat de Kilian Jornet.
Núria Picas, amb l'estelada, al costat de Kilian Jornet. | Salomon Spain
Kilian Jornet s'ha endut la Cavalls del Vent. Foto: @jordimerino75

Núria Picas ha guanyat la Cavalls del Vent amb el millor temps en les quatre edicions de la dura ultratrail amb 10:33:38. La manresana ha entrat a la meta de Bagà lluint una estelada. El podi femení (que a la general han ocupat la vuitena, novena i desena posició) l'han completat Anna Frost (10:35:18) i Emelie Forsberg (10:39:46).

En categoria masculina Kilian Jornet ha demostrat en una Cavalls del Vent èpica perquè és el millor atleta de curses de muntanya. Aquest dissabte s'ha imposat a la quarta edició d'una prova que transcorre a l'entorn del Parc natural del Cadí amb sortida i arribada a Bagà. A més, s'ha tret l'espina de dues participacions prèvies sense victòria.

Jornet no ho ha tingut fàcil. La meteorologia ha estat molt adversa amb pluja, boira i vent. A més, el nord-americà Anton Krupicka ha estat disputant-li la victòria en bona part dels 84,2 km d'una prova que tenia un desnivell acumulat de 12.180 metres. Finalment, l'atleta de la Cerdanya ha arribat a la meta després de 8:42:24 amb un marge de set minuts i mig respecte el segon classificat. En ambdós casos han superat el rècord de la prova que tenia fins ara Miguel Heras.

La prova s'ha tenyit de dol per la mort d'una corredora a causa del sobreesforç.

Núria Picas, amb l'estelada, al costat de Kilian Jornet. Foto: Salomon Spain