La 24a Selènika de Navarcles ja ho té tot a punt

1.350 ciclistes d'arreu de Catalunya pedalaran els seus 94km el diumenge vinent

Redacció
26 de setembre del 2012
1.350 ciclistes prendran part a la 24a Selènika.
1.350 ciclistes prendran part a la 24a Selènika. | Selènika
1.350 ciclistes prendran part a la 24a Selènika. Foto: Selènika

La Penya Ciclista de Navarcles, organitzadora de la 24a marxa Selènika en BTT de Navarcles, ja ho te gairebé tot enllestit per celebrar diumenge vinent una de les proves més populars de la Catalunya.

El proper diumenge dia 30 de setembre a les 8 del matí, 1.350 ciclistes afrontaran els 94 km de recorregut en BTT. Enguany la participaran 41 dones, un rècord respecte a la participació femenina d'anteriors edicions

L'organització ha previst fer respectar als participants el protocol de sortida que serà a les 8 del matí des del pont de Sant Benet de Navarcles. Enguany tots els participants de la pedalada seran controlats amb xip des de la sortida fins el final de la cursa. La recollida de dorsals es farà a l'ajuntament de Navarcles, el dissabte dia 29 de 5 a 8 de la tarda i també el mateix diumenge al pavelló, a partir de les 7 del matí.

Josep Lluís Jurado, fundador de la prova i membre de la comissió organitzadora, ha explicat l'itinerari d'aquesta edició que tindrà quatre controls de pas i de vitualles: el primer a la localitat vallesana de Sant Llorenç Savall (Km 30), on els ciclistes arribaran després d'haver transitat per les fondalades de la riera de Talamanca, pel coll de Lligabosses i per les carenes de Granera. El segon control de pas serà al km.43, a tocar de l'ermita de SantJulià d'Uixols (Castellterçol); aquest tram relativament curt, discorre pel terreny que es cremà en el gran incendi el 2006, i presenta un fort desnivell ascendent als colls de Vinardell i de Pedres, on s'arriba a la màxima altitud: 955 m.

Més enllà, el paisatge ufanós de mitjana muntanya propi del Moianès, acompanyarà els ciclistes camí del tercer control a Castellcir km.55 (Vallès Oriental). A continuació, la ruta es despenja cap a les cases de balma de les Esplugues i s'enfila cap al serrat dels Llamps de Marfà, baixant a Monistrol de Calders, on hi haurà el 4t control. Finalment, a 18 km de Navarcles, caldrà enfilar les dures rampes del coll d'Abrines, al serrat de Mussarra i gaudir d'un llarg descens fins a l'arribada a Navarcles.

Una de les novetats organitzatives d'aquest edició serà el control per xips. Josep Mª Ferrer, coordinador de la comissió Selènika de la PC Navarcles, ha destacat que "els xips portaran més precisió i alhora podrem tenir un control total de qui surt, de qui arriba i un control intermedi sorpresa per saber on tenim els participants". A la sortida es farà un parc tancat on només podran accedir-hi els participants amb dorsal. Tots els participants han de portar en un lloc ven visible, un braçalet al canell de la mà on hi ha imprés un telèfon d'emergència.

Unaltre novetat d'aquest d'aquesta edició serà que a l'imprimir el diploma també s'imprimirà la fotografia en ruta de cada participant.

L'organització, com sempre, treballa perquè aquest esdeveniment esportiu sigui un èxit i destaca especialment la col·laboració del Supermercat Spar amb el patrocini en les vitualles, "sobretot en aquests moments de crisi".

Josep Mª Ferrer, coordinador de la comissió Selènika de la PC Navarcles, ha comentat també l'esforç que suposa "el gran desplegament organitzatiu que comporta realitzar una prova d'aquests característiques". Un exemple d'això són els 15.000 gots, 3.500 litres d'aigua, 500 kg de plàtans, 350 kg de taronges i 150 kg de fruits secs variats, que s'utilitzaran als quatre controls amb beguda i menjar de tots tipus per refer les forces dels participants.

En una prova d'aquesta magnitud un dels aspectes que preocupa més als organitzadors, és la seguretat dels participants. Per això hi haurà 5 metges, un per control i un altre itinerant, dues ambulàncies, una de les quals 4x4.

La PC Navarcles, comissió Selènica, vol agrair la col·laboració d'ajuntaments, propietaris, metges, AVES, fotògrafs, espònsors, equip de radioemissores, equips de senyalització, cotxes escombra, ambulàncies, cuiners, quiromassatgistes i més de 200 voluntaris que atenen els ciclistes per tots els controls i durant el dinar de comiat al pavelló de Navarcles.