El Club Escacs Santpedor celebra seixanta anys

Xavier Sucarrats Palà
23 de setembre del 2012
Foto de família del Club Escacs Santpedor.
Foto de família del Club Escacs Santpedor. | Xavier Sucarrats
Foto de família del Club Escacs Santpedor. Foto: Xavier Sucarrats

El nou auditori, actualment exposat al pavelló català de la Biennal de Venècia, ha estat el marc escollit pel Club d'Escacs Santpedor per celebrar el seu seixantè aniversari. Un acte senzill que fa justícia al tarannà d'una entitat que sense fer soroll no només ha aconseguit sobreviure el pas del temps sinó que, a més, ho ha fa amb un salut de ferro.

L'activitat ha començat ben d'hora amb els millors jugadors del club disputant unes partides simultànies contra dotze rivals, fossin altres membres del mateix club o antics jugadors que per un dia han recordat èpoques passades. Molts dels assistents a la celebració no se'n sabien avenir. "Un de sol juga contra tots els altres?", comentaven amb un alt grau de sorpresa. Mentrestant, els més petits passaven l'estona amb uns escacs gegants ubicats a l'exterior de l'antic convent.

L'acte central, però, han estat els parlaments. El president del Club Escacs Santpedor, Josep Mascaró, ha recordat el grup de joves que aleshores van crear l'entitat i també les diferents seus que els van acollir. Llocs com el Cafè Viola, la Fusteria Giró, el Bar del Modest... Mascaró ha destacat la il·lusió que ha perdurat aquests seixanta anys i que permeten el Club Escacs Santpedor ser el segon club de la comarca. Com a repte, el president de l'entitat santpedorenca s'ha marcat "tibar més jovent perquè ells són el futur". Al seu torn, l'alcaldessa de la població, Laura Vilagrà, ha posat com a models els creadors del club "en una època on no hi havia massa distraccions".

Després dels parlaments, ha estat el torn d'homenatge als fundadors que encara sobreviuen d'aquella època. Homes com Francesc Espinalt, Jaume Botifoll, Jaume Giró, Antoni Espinalt, Francesc Esparbé, Francesc Xandri i Joan Soler. També s'ha reconegut la sòcia número u de l'entitat, Maria Àngels Viladés.

La foto de família i un petit aperitiu han clos la celebració.

Arxivat a