La Trobada d'Havaneres omple de mar l'Agulla

Enguany la trobada ha estat dedicada al mestre Josep Bastons, històric i prestigiós cantant que ha composat una vuitantena de peces en català

Jordi Preñanosa Serra
16 de setembre del 2012
Josep Bastons i Neus Mar cantant una de les peces.
Josep Bastons i Neus Mar cantant una de les peces. | Jordi Preñanosa
Josep Bastons i Neus Mar cantant una de les peces. Foto: Jordi Preñanosa

Aquest dissabte el Parc de l'Agulla ha acollit la 29a Trobada d'Havaneres amb la participació de 22 grups que han ofert un ampli repertori de cançons marineres des de les 5 de la tarda fins a les 12 de la nit. Enguany la trobada ha estat dedicada al mestre Josep Bastons, històric i prestigiós cantant que ha composat una vuitantena de peces en català. Bastons ha estat present a l'acte i ha pujat a l'escenari per acompanyar amb la guitarra Neus Mar, una de les veus femenines amb més projecció en el món de l'havanera. Un cop acabada l'actuació han arribat els parlaments dels diferents organitzadors i col·laboradors (President de l'Agrupació Cultural de Bages, alcalde de Manresa i gerent de la Junta del Parc de la Sèquia), i s'ha fet el lliurament d'una placa a Bastons i d'un ram de flors a Neus Mas.

També, per segon any consecutiu, el Cos de Dansa de l'Esbart Manresà han ballat l'havanera "Lola, la tavernera" amb música de Josep Bastons i lletra de Carles Casanovas, amb els arranjaments del Grup Port Bo i els Montgrins, i després "Marineres" amb coreografia del director del Cos de Dansa, Joan Manuel Miquel. 

Durant la vetllada hi ha hagut servei de bar i el públic ha pogut degustar el tradicional Rom Cremat.  Com a cloenda tots els grups han pujat a l'escenari on han cantat "La bella Lola" i "El meu avi" vestint de blau marí el Llac de l'Agulla i perfumant del salobre mediterrani que arriba amb la marinada. La trobada ha tingut una gran afluència de públic que, com cada any, ha tornat a omplir el parc per seguir de l'espectacle.


XXIX Trobada de Cantaires d'Havaneres. Vídeo: Jordi Preñanosa