Junyent demana reflexió pels incidents de la Festa Major

Anuncia que es reforçarà el control de l'horari de tancament dels bars

Redacció
14 de setembre del 2012
Valentí Junyent i Olga Sánchez en la reunió amb els agents de seguretat.
Valentí Junyent i Olga Sánchez en la reunió amb els agents de seguretat. | AjM
Valentí Junyent i Olga Sánchez en la reunió amb els agents de seguretat. Foto: AjM

L'alcalde de Manresa ha demanat aquest divendres una reflexió col·lectiva de totes les parts implicades en els incidents posteriors al ball del Correfoc de la Festa Major i h a anunciat que l'Ajuntament reforçarà el control sobre el compliment estricte dels horaris de tancament dels bars en dies com aquest.

L'alcalde, que ha presidit avui una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat convocada per analitzar els fets, ha assenyalat que "no hi ha cap responsable polític de l'actuació perquè l'actuació es va fer, com cada any, seguint els protocols establerts de col·laboració entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra".

Junyent ha comparegut davant la premsa acompanyat del sotscap de la Policia Local, Jordi Mora; i del cap dels Mossos d'Esquadra al Bages, Josep Guillot; i ha afegit posteriorment que "l'equip de govern assumeix la responsabilitat política dels fets perquè una decisió que no s'ha près no es pot imputar a cap persona". També ha considerat que ara el govern municipal ha de trobar la forma d'establir un dispositiu que eviti que es puguin repetir fets semblants.

Després d'assegurar que "el resultat no ha estat tan satisfactori com tots haguéssim volgut perquè hi va haver gent que no ho va facilitar", l'alcalde ha demanat "una reflexió sobre allò que vam fer bé i el que no vam fer tan bé", una reflexió que en la seva opinió "s'ha de fer extensiva als propietaris del bars i als ciutadans que, a partir de certa hora, els costa acabar amb la festa i deixar que la ciutat recuperi la seva normalitat".