Policia Local acusa dos bars de tenir obert després del ball de Correfoc

L'informe diu que aquest fet va propiciar l'alta presència de gent a la plaça Major passades les 5 de la matinada quan havien d'entrar els serveis de neteja

Redacció
01 de setembre del 2012
Mossos a la cantonada de la plça Major amb carrer Sant Miquel.
Mossos a la cantonada de la plça Major amb carrer Sant Miquel. | Vídeo
Mossos a la cantonada de la plça Major amb carrer Sant Miquel. Foto: Vídeo

L'informe de la Policia Local sobre els fets que van succeir la matinada de dimarts després del concert de Correfoc a la plaça Major de Manresa assenyala que la presència de més de 300 joves que seguien a la plaça dues hores després d'acabar el ball obeïa al fet que dos bars havien incomplert les ordres de tancament que els havien fet els agents i continuaven venent alcohol.

Mossos d'Esquadra assenyala que per permetre l'entrada dels serveis de neteja a la plaça va fer un cordó policial que va anar empenyent els joves fins a la cantonada de la plaça Major amb carrer Sant Miquel i que, un cop allà, alguna de les prop de cent persones que quedaven es van encarar a la policia amb insults i llançament d'objectes. Va ser llavors quan es va produir la primera detenció, la de Marc, de 31 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada.

Com ha recollit Manresainfo.cat en diversos articles durant la setmana, la versió que donen els testimonis del succés assenyala que l'actitud dels agents de Mossos d'Esquadra va ser provocativa i agressiva des de l'inici i que si es va llançar algun objecte va ser quan els agents havien començat la càrrega a cops de porra contra l'última trentena de joves que quedaven a l'entrada del carrer Sant Miquel.

Algun dels testimonis fins i tot assenyales que hi havia algun agent molt esverat que va haver de ser aturat pels seus propis companys per evitar mals majors, i que n'hi havia un altre que "feia servir una porra metàl·lica extensible". De resultes de la càrrega, entre 25 i 30 joves van resultar contusionats, 6 agents de Mossos i Policia local amb ferides lleus i hi van haver dos detinguts que van quedar lliures al cap de 30 hores després de declarar als jutjats.

Totes les notícies de la càrrega del Correfoc