ICV-EUiA exigeix a Interior que investigui la càrrega policial

Els diputats Jaume Bosch i Laura Massana han registrat diverses preguntes per al conseller Felip Puig

Redacció
30 d'agost del 2012

El grup parlamentari d'ICV-EUiA exigeix al conseller d'Interior Felip Puig que en paral·lel a l'Ajuntament de Manresa obri una investigació sobre la càrrega policial de dimarts a la matinada, en finalitzar el ball del Correfoc.

Per als diputats Jaume Bosch i Laura Massana "no només cal que l'Ajuntament de Manresa encarregui informes sobre els fets tal com ja ha anunciat, si no que és imprescindible que el màxim responsable polític del cos de Mossos d'Esquadra obri una investigació sobre els fets i prengui mesures al respecte".

Els ecosocialistes, tal com ja van fer dimarts, creuen que era absolutament innecessari, injustificat i desproporcionat un dispositiu amb la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra per tal de facilitar la feina als serveis de neteja. En aquest sentit, ICV-EUiA ha registrat diverses preguntes al Parlament per tal de conèixer, entre altres qui va donar l'ordre d'intervenció dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra i si van existir avisos previs a les persones que romanien a la plaça.

Així mateix, el diputat Jaume Bosch, portaveu d'ICV-EUiA a la comissió parlamentària d'Interior lamenta que l'actitud bel·ligerant i de poc diàleg de les polítiques de seguretat del màxim responsable del Departament d'Interior s'hagi manifestat també a Manresa en la càrrega policial del passat dimarts a la matinada.

Per la seva banda ICV Manresa en la línia del que ja va manifestar dimarts, emplaça a la regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Manresa a replantejar les polítiques de gestió de conflictes d'usos en l'espai públic. Per a ICV "si l'Ajuntament de Manresa pretén aplicar una ordenança de civisme, mancada de diàleg des de bon inici, amb actitud bel·ligerant i poc dialogant l'únic que acabarà provocant és una tensió creixent".