ERC demanarà que Felip Puig expliqui la càrrega de Festa Major

També EUiA creu que la regidora Olga Sánchez i el regidor Joan Calmet haurien d'aclarir els fets

Redacció
29 d'agost del 2012

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa ha emès un comunicat de condemna de l'actuació "insòlita i absolutament desproporcionada" dels Mossos d'Esquadra a l'hora d'efectuar el desallotjament de la plaça i planteja al govern de la ciutat les qüestions següents:

  1. Quines accions va realitzar la policia local per procedir al desallotjament de la plaça, tenint en compte que es tracta d'un competència seva?
  2. Què va motivar la petició de la presència i actuació dels Mossos d'Esquadra?
  3. Per què van fer acte de presència els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra si no es té constància que es cometessin accions de violència en acabar el concert del Correfoc?

Per garantir el dret a la informació dels ciutadans, el grup municipal d'ERC Manresa demanarà oficialment l'informe dels fets de la Policia Local. Igualment insta al govern de la ciutat que requereixi al conseller d'Interior de la Generalitat per a una explicació satisfactòria sobre l'actuació "absolutament desmesurada" dels Mossos d'Esquadra la matinada de dimarts a la plaça Major de Manresa. Així mateix el grup parlamentari d'ERC també ho demanarà en seu parlamentària.

Finalment, ERC reclama a l'alcalde de la ciutat que prengui les mesures necessàries per evitar que es tornin a repetir en un futur uns fets tan lamentables que han deslluït una Festa Major molt participada i tranquil·la.

EUiA exigeix explicacions a l'Ajuntament de Manresa
Esquerra Unida i Alternativa de Manresa considera "inacceptable" la càrrega policial després del concert de Correfoc, una actuació totalment "injustificada i innecessària". EUiA demana que s’aclareixi qui ha donat l’ordre de la càrrega policial, així com el paper que ha jugat l’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa, demanant explicacions especialment a la regidora Olga Sánchez, responsable de seguretat ciutadana, i al regidor Joan Calmet, responsable de la Festa Major.