Una Festa Major amb gairebé totes les estelades

Mentre PSC i PP lamenten l'aparició de la bandera al castell de focs, ERC i la CUP creuen que ja es podria haver penjat la de l'Ajuntament

Pere Fontanals
28 d'agost del 2012
576_1252655656DSC_0207
576_1252655656DSC_0207
Estelada a la façana del Bar Toni's durant una Marxa de Torxes. Foto: Àlex Gómez Ribera

Es podria dir que aquesta Festa Major de Manresa ha estat la més simbòlicament independentista de totes les de la història de la ciutat. A la ja prou coneguda, però particular, que pengen pel Correfoc i les dates assenyalades a la façana del bar Toni's a la plaça Major, enguany la finalització del castell de focs enlairant l'estelada gegant que ja ha visitat molts punts de la comarca, no ha deixat indiferent ningú.

Així Regió7 recull el descontent de PSC i PP pel fet per ell mateix però, sobretot, per no haver-ho anunciat amb antelació. A aquest fet Pere Culell, d'ERC, ha respost que a l'ANC tothom coneixia com aniria la finalització del castell de focs i que, per tant, PSC i PP ho tindrien fàcil per opinar sobre aquests temes "només que s'impliquin una mica en l'organització d'actes".

Per la seva part, l'altre partit independentista del ple de Manresa, la CUP, a través d'Adam Majó, recorda que "són PSC i PP els que es neguen a fer una consulta democràtica" sobre el dret a l'autodeterminació, per això els convida "a fer un pas endavant" essent democràtics en aquest tema. Mentre això no passi "se seguirà fent campanya" a favor de la independència de Catalunya.

Amb tot, i tot i que la moció lligava l'estesa d'una estelada a la façana de l'Ajuntament de Manresa, als actes de l'Onze de Setembre, tant Culell com Majó consideren que hauria estat bé fer coincidir aquest gest amb els actes de la Festa Major, tot i que compten que ja no falta gaire.