El govern valorarà l'acció dels Mossos a la tarda

Diversos col·lectius convoquen una concentració aquest dimarts a les 7 del vespre a la plaça Major

Pere Fontanals
28 d'agost del 2012
La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, en el passat ple de l'Ajuntament.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, en el passat ple de l'Ajuntament. | Càndido Ramallo
La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, en una imatge del ple. Foto: Càndido Ramallo

Representants del govern de Manresa consultats per Manresainfo.cat consideren que "no som jutges per valorar l'acció dels Mossos a la plaça Major aquesta passada matinada" després del Correfoc. Alguns regidors de govern es reuniran aquest dimarts a la tarda per valorar la Festa Major i, entre altres punts, l'acció de la policia que va desallotjar a cops de porra a les 5 de la matinada "una trentena de persones" que seguien a la plaça després del Correfoc i el concert, i esperaran a parlar amb els quadres policials per conèixer què ha passat.

De la mateixa manera s'han pronunciat els representants de PSC i ERC que coincideixen a dir que tenen "pocs elements de judici" per valorar si els agents es van excedir amb la càrrega. Sònia Díaz, del PSC, amb tot, reconeix que les imatges que ha vist en el vídeo que té penjat Manresainfo.cat "són contundents", però esperaran a que es faci públic un informe o que el govern ampliï les seves declaracions.

Pere Culell, d'ERC, considera inevitable que en qualsevol convocatòria massiva sempre hi hagi qui doni "la nota discordant" per bé que valora que "és una llàstima que passi això en una Festa Major que ha estat molt positiva". En tot cas, Culell creu que sempre hi ha d'haver la possibilitat de desallotjar la gent parlant abans de prendre mesures més contundents.

Per part de la CUP, Adam Majó ha deixat clar que "el civisme no es pot imposar a cops de porra". "Nosaltres", segueix Majó, "a la Festa Major Alternativa també hi ha una hora en què hem de fer fora a la gent, i ho fem amb paciència i sense necessitat d'usar la violència". El regidor de la CUP recorda que "l'ús de la força pública és contraproduent".

ICV de Manresa exigeix explicacions a l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa i també al Delegat del Departament d'Interior a la Catalunya Central. Els ecosocialistes qualifiquen de "nefasta, incomprensible i injustificada" l'actuació policial. Així mateix, qüestionen la necessitat d'un dispositiu d'aquestes característiques per tal de poder donar entrada a les màquines de neteja en una plaça en la que només quedaven una trentena de persones. Per a ICV de Manresa, la millor prova que una actuació policial d'aquestes característiques és innecessària i injustificada és que cap de les nits de Festa Major, ni Festa Major Alternativa, d'aquest any i d'anys anteriors han calgut dispositius d'aquestes característiques per poder donar entrada als serveis de neteja.

Per a aquest dimarts a les 7 de la tarda hi ha convocada a la mateixa plaça Major una concentració de rebuig a les càrregues policials.