La Festa Major acaba amb un desallotjament a cops dels Mossos

A les 5 de la matinada els Mossos han desallotjat la plaça Major "sense previ avís" amb agents antiavalots que han actuat contra una trentena de joves per "aldarulls". Dos detinguts, sis agents amb ferides lleus i una trentena de contusionats

Pere Fontanals
28 d'agost del 2012
576_1346138233IMG-20120828-WA0001
576_1346138233IMG-20120828-WA0001
Esquena d'un contusionat per porra aquesta matinada a la plaça Major. Foto: Lector

La Festa Major de Manresa ha acabat, després del Correfoc i el concert d'Autoput, amb una actuació policial, inclosos agents antiavalots desallotjant una trentena de joves que a les 5 de la matinada continuaven a la plaça Major. Segons fonts policials a aquesta hora de la matinada encara quedaven unes 300 persones a la plaça que provocaven "aldarulls", i els Mossos d'Esquadra amb el suport de la Policia Local de Manresa han actuat per desallotjar-los. Segons les pròpies fonts policials, s'han fet servir agents antiavalots, i com a resultat de l'acció 2 persones han resultat detingudes per atemptar contra els agents, 6 agents han hagut de ser atesos de ferides lleus i entre 25 i 30 persones han resultat contusionades. La intenció de Mossos era el "d'acompanyar les persones que quedaven a abandonar la plaça, però aquests han ofert resistència i han llançat ampolles contra els agents".

Segons alguns testimonis que hi havia a la plaça Major a aquella hora, l'actuació dels Mossos ha estat totalment desproporcionada i contundent, amb un número d'agents molt alt, i que haurien desplegat la força de manera gratuïta i aleatòria "contra un grup d'un centenar de persones, que si bé fèiem fresa, en cap cas vàrem provocar cap aldarull". Segons les mateixes fonts els Mossos van arribar amb vehicles tipus furgoneta, "sense previ avís", i carregant contra les persones que es trobaven a la plaça "provocant més d'un contusionat per cops de porra". La plaça Major va quedar neta de gent després que la majoria es retiressin pel carrer Sant Miquel.