La «Guàrdia Urbana» del Ramadà

Cada nit fins a dos "agents" de la mesquita El-Fath regulen el trànsit de la Via Sant Ignasi mentre dura la sortida dels fidels després de les oracions

Pere Fontanals
17 d'agost del 2012
576_1345186228Dibujo
576_1345186228Dibujo


Regulació del trànsit a l'entrada de l'iftar. Vídeo: Lectora

Entre aquest dissabte i diumenge acabarà el cicle lunar que marca la celebració del Ramadà entre la comunitat musulmana després de gairebé un mes sagrat de dejuni diürn. Enguany, a Manresa, la celebració de l'iftar (trencament del dejuni quan s'ha post el sol) a la mesquita El-Fath, a l'antiga fàbrica l'Aranya de la via Sant Ignasi, ha anat acompanyada d'una voluntat de millores de la comunitat pel què fa a la regulació del trànsit als voltants del seu centre d'oració.

I és que a la celebració de l'iftar a la mesquita El-Fath pot reunir fins a 1.500 musulmans que a l'entrada i, sobretot, a la sortida de la mesquita, suposen un enrenou de moviment important als carrers propers, principalment a la via Sant Ignasi. És per això que els responsables de la mesquita han equipat a dues persones amb armilles reflectants, un senyal de trànsit manual, un xiulet i en algunes ocasions, fins i tot, una barra lumínica, per dirigir el trànsit durant els moments de més trànsit de persones al voltant de l'oratori. No cal dir que les persones s'han pres la seva responsabilitat amb molta diligència.