L'activitat de Siena, reconeguda per la Generalitat

L'associació manresana, que promou l'envelliment actiu i l'autonomia personal, ja va obtenir un reconeixement similar de l'IMSERSO fa uns mesos

Redacció
13 d'agost del 2012

L'activitat de l'Associació Siena, entitat manresana que promou l'envelliment actiu i l'autonomia personal, ha estat reconeguda com a bona pràctica en envelliment actiu per la Generalitat de Catalunya. El Departament de Benestar i Família l'ha seleccionat en la seva recollida d'experiències, concretament en l'àmbit de Participació Social.

Siena, que treballa segons els principis del cooperativisme, ofereix serveis de consultoria, així com tallers i activitats, fent dels projectes basats en la participació ciutadana la seva especialitat. Així doncs, ofereix, per exemple, l'assessorament i l'acompanyament necessaris perquè un municipi esdevingui Ciutat Amigable amb la Gent Gran segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Siena ja va aconseguir una consideració similar per part de l'IMSERSO, institució estatal coordinadora de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional 2012 a Espanya, en aquest cas en la categoria de sensibilització.

Pel que fa a la Generalitat, les altres dues experiències recollides fins ara en l'àmbit de Participació Social estan promogudes, a més, per dues professionals col·laboradores de Siena. Es tracta del Postgrau de Dinamització de Projectes d'Envelliment Actiu de l'IDEC-UPF, dirigit per Paulina Ballbé, i la Memòria de la Gent Gran del Barri de Sant Martí (Barcelona), projecte multimèdia socioeducatiu impulsat per la sociòloga Montserrat Mora. "Estem especialment satisfets que també s'hagin reconegut iniciatives liderades per components del nostre grup de col·laboradors, experts de primer nivell en envelliment", afirma Oriol Puig, president i responsable de Comunicació de l'associació.

Emprenedoria social
Tant Ballbé com Mora concorreran amb Siena als Premis als Emprenedors Socials Europeus de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, convocats per la Comissió Europea, Ashoka i Generali Zukunftsfonds, per donar a conèixer iniciatives europees que busquen solucions innovadores i creatives al repte de l'envelliment. Per altra banda, l'Associació també ha estat seleccionada com un dels 27 projectes que formen part, enguany, del Programa d'Emprenedoria Social de la Generalitat de Catalunya.