Risc d'incendi extrem al Bages

Paral·lelament, es manté la de l'onada de calor

Redacció
09 d'agost del 2012
Els bombers de Ribes treballant a l'incendi de l'Alt Empordà.
Els bombers de Ribes treballant a l'incendi de l'Alt Empordà. | Bombers Ribes
Mapa actualitzat de risc d'incendi

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous al matí la fase d'Alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat, per l'elevat risc d'incendi forestal que es preveu generalitzat a tot Catalunya durant els propers dies, per les altes temperatures previstes per la ondada de calor. També es manté la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, activat aquest dimecres pels possibles efectes en la població per l'onada de calor.

Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat i el Cos d'Agents Rurals, ha tancat l'accés a 8 massissos: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l'Albera , Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i a la Serra de Cardó Boix.

Mentre duri l'episodi es reforçarà la vigilància terrestre coordinada dels cossos d'Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i diputacions provincials.

També s'ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels departaments d'Agricultura i d'Interior.

Des de Protecció Civil de la Generalitat s'ha demanat també als municipis que incrementin la vigilància de les activitats que poden ser susceptibles de generar o augmentar el risc d'incendis al seu terme municipal i de les possibles columnes de fum, i que informin la població ubicada en zones de risc o els elements especialment vulnerables.

En l'àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (Pocs) en fase 2, el màxim previst.

Bombers treballant en l'incendi de l'Alt Empordà. Foto: Bombers Ribes.