La nova ordenança de terrasses entra en vigor el 23 d'agost

Després d'haver estat aprovat pel ple municipal celebrat el 19 de juliol passat

per Redacció , 7 d'agost de 2012 a les 14:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La nova ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de restauració i el seu mobiliari a l'espai públic entrarà en vigor el 23 d'agost. El text va ser notificat a les administracions autonòmiques i estatals dies enrere i aquest dimarts ha estat publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP). El text havia estat aprovat pel ple municipal de l'Ajuntament de Manresa celebrat el 19 de juliol passat, amb el suport de 19 vots afirmatius dels regidors (11 CiU, 4 PSC, 2 ERC, 2 PxC).


L'ordenança fixa els nous criteris tècnics i estètics del mobiliari, ordena l'emplaçament i ocupació de l'espai i estableix el règim de tramitació de les autoritzacions per instal·lar-les. L'ordenança vol donar resposta a l'interès mostrat per molts establiments de la ciutat per a instal·lar i renovar les terrasses arran de la posada en marxa de la llei antitabac i, sobretot, per superar el buit normatiu existent en la regulació d'aquestes instal·lacions.

La nova normativa té com a objectius principals promoure la qualitat de les terrasses, obrir el ventall de possibilitats d'emplaçament i disposició, ampliar la gamma de mobiliari i colors possibles, vetllar per la qualitat de l'espai urbà i la convivència cívica, i establir la categorització sobre establiments implants en locals interiors.

 

Participació