El COAC clou la 10a edició de «L'Hora del Pati»

Quartet Jujol va tancar aquest dijous el cicle de juliol a la Casa Lluvià

Redacció
27 de juliol del 2012
Quartet Jujol tocant a la Casa Lluvià.
Quartet Jujol tocant a la Casa Lluvià. | COAC
Quartet Jujol tocant a la Casa Lluvià. Foto: COAC

Per desè any consecutiu la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya va organitzar L'hora del pati, el cicle d'activitats culturals d'estiu. Van ser tres dijous del mes de juliol que el pati de la Casa Lluvià va oferir a la ciutat un programa d'activitats variat i adreça tant a xics com grans.

El tret de sortida del cicle va ser el 12 de juliol amb l'espectacle Set de màgia, a càrrec dels joves mags Arnau i Gerard, de Sant Vicenç de Castellet, que amb el seu humor i els seus trucs van fer passar una molt bona estona a grans i petits. Seguidament va haver-hi l'espectacle multidisciplinar Els colors del so, una obra pictòrica i una composició musical que es crea pas a pas, intuïtivament i en directe, amb l'artista i músic xilè Alejandro Araya.

El dijous 19 a la tarda hi va haver un taller de maquetes, conduït per l'arquitecta Anna Ollé, a on hi va participar una quinzena d'infants. A les 10 del vespre va ser el torn de la música, amb la formació Coll@ge, un grup de versions que ens va submergir en l'essència de temes clàssics coneguts per tothom, com Sting, Lou Reed, The Beatles, Rolling Stones, Amy Winehouse, Buena Vista Social Club, Bob Marley, Black Eyed Peas...

Finalment, el dijous 26 va arribar l'últim dia del cicle, amb el ja tradicional taller de papiroflèxia a càrrec de Jordi Adell, on més de 20 persones van elaborar caixetes, pingüins i ocells. I a la nit va tancar els actes d'aquesta desena edició el Quartet Jujol, format per quatre arquitectes que es van conèixer i constituir com a quartet de corda a l'Orquestra de la Universitat Politècnica, quan compaginaven els estudis d'arquitectura amb la pràctica musical. El quartet va oferir un repertori variat, amb temes de jazz, pop, rock i fins i tot de bossanova.

L'Hora del Pati ha comptat enguany amb la col·laboració del Cercle Artístic de Manresa i amb la col·laboració de So-nit.