Ceps i Manduca fan un tast de pernils

Redacció
27 de juliol del 2012
Plat de pernil en el tast de Ceps i Manduca.
Plat de pernil en el tast de Ceps i Manduca. | CiM
Plat de pernil en el tast de Ceps i Manduca. Foto: CiM

Ceps i Manduca, l'entitat gastronòmica de Sant Vicenç de Castellet, va organitzar el passat dimecres 25 de juliol un tast de pernils ibèrics al restaurant Pata Negra de Manresa.

Unes 25 persones varen gaudir d'un tast/sopar, on es van degustar totes les varietats de pernils, de la DO Valle de los Pedroches (Cordoba), que és la denominació més jove i petita de les que existeixen a l'estat. Els assistents varen aprendre a diferenciar, gràcies a l'explicació del professional "jamonero", un Serrano, Bellota, Recebo, DO, etc... i tot això maridat amb els vins negres de les bodegues del Pla del Penedès Alsina & Sardà. D'aquesta bodega varen tastar 3 vins negres: el Merlot, el Cabernet i el Reserva, amb les explicacions de l'enòleg de l'Alsina&Sardà.

Al final hi va haver el sorteig de productes de les dues cases organitzadores del tast, i tothom és va poder endur a casa algun producte, fins i tot un afortunat una "paletilla" de Recebo Pata Negra, gentilesa de los Pedroches.