ICV-EUiA porta al Parlament els passos de fauna de l'Eix

Redacció
23 de juliol del 2012
Membres d'ÇICV-EUiA i Meandre i Sauquer al Parlament.
Membres d'ÇICV-EUiA i Meandre i Sauquer al Parlament. | ICV
Membres d'ÇICV-EUiA i Meandre i Sauquer al Parlament. Foto: ICV

El grup d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya es va reunir dijous passat alñ Parlament de Catalunya amb membres de les entitats Sauquer i Meandre amb les que ha treballat conjuntament en una proposta de resolució, ja registrada, per tal que es resolgui l'incompliment dels passos de fauna a les obres de desdoblament de l'Eix Transversal. Així mateix, des del grup parlamentari ecosocialista s'està treballant per tal que en els propers dies es pugui fer una trobada a peu de les obres del desdoblament entre membres de les dues entitats i tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Tal com han denunciat Meandre i Sauquer les obres de desdoblament de l'Eix Transversal que es van iniciar l'any 2008 no respecten el projecte ni la seva declaració d'impacte ambiental pel que fa nombre i forma dels passos de fauna.

Segons marca el projecte els passos per a animals ungulats haurien de situar-se cada quilòmetre i per a la resta d'animals cada cinc-cents metres, però els estudis de camp realitzats conclouen que la distància mínima arriba en molts casos als tres quilòmetres. A més, a banda de la manca de passos de fauna habilitats, els pocs que existeixen no compleixen amb la normativa vigent aprovada pel Ministerio de Medio Ambiente l'any 2006.

D'altra banda la proposta de resolució també reflecteix la temença i preocupació de les entitats ecologistes de que, tenint en compte la manca de recursos que s'estan dedicant als aspectes mediambientals de l'obre, un cop finalitzades no es dugui a terme la revegetació necessària i prevista en el projecte.

Així doncs, la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari d'ICV-EUiA, recull com a acords la garantia dels passos de fauna i els corredors biològics de les obres de desdoblament així com l'aplicació de les mesures correctores en la reposició de senders excursionistes, camins ramaders i restauració de talussos.