ERC exigeix el compliment dels passos de fauna a l'Eix

Ha donat suport a una moció impulsada per l'actual equip de govern del Consell Comarcal del Bages

Redacció
18 de juliol del 2012

Esquerra Republicana de Catalunya al Bages ha donat suport a una moció impulsada per l'actual equip de govern del Consell Comarcal del Bages en què es demana millores en els passos de fauna de les obres de desdoblament de l'Eix Transversal (C-25) al tram comprès entres Les Olugues i Manresa.

La moció denuncia que en les obres que s'estan duent a terme a la infraestructura viària no contemplen de manera adequada la implantació de passos de fauna i, en especial, en el tram Les Olugues-Manresa, que és on s'han esmerçat menys recursos. Així, hi ha passos de fauna que hi figuren al projecte que no s'han portat a terme i, els pocs que hi ha, molts d'ells no compleixen amb la normativa vigent.

Per això, la proposició exigeix que es compleixi de forma estricta el Projecte de Declaració Ambiental del projecte de les obres de desdoblament de l'Eix Transversal, pel que fa als passos de fauna, amb l'objectiu de respectar al màxim els corredors biològics. També es demana que s'apliquin mesures correctores en altres aspectes com la reposició de senders excursionistes i camins ramaders, restauració de talussos i tanques.

La iniciativa és el resultat de diverses converses mantingudes amb entitats socials i ecologistes de la comarca, que han denunciat que les obres de desdoblament no contemplen de manera adequada la implantació de passos de fauna. Aquestes entitats han fet arribar els seus dubtes i preocupacions sobre les obres, així com un seguit de possibles millores a fer a les Comissió Mixta de concertació i control del seguiment de l'obra i a la Subdirecció General d'Avaluació Ambiental de la Generalitat de Catalunya, preguntes que a hores d'ara encara no han tingut resposta.

Des d'ERC també es recorda que al Parlament de Catalunya hi ha pendent el debat i votació d'una proposta de resolució presentada pel diputat Joan Puigcercós on també es reclama al Govern de la Generalitat que vetlli pel compliment dels passos de fauna i altres mesures previstes a les obres de l'Eix Transversal.