Dragados reprèn les obres de les Escodines

Ha estat possible després que la constructora hagi cobrat les quantitats pendents

Redacció
16 de juliol del 2012
Lliurament de les primeres 44 claus dels habitatges de les Escodines.
Lliurament de les primeres 44 claus dels habitatges de les Escodines. | AjM
Lliurament de les primeres 44 claus dels habitatges de les Escodines. Foto: AjM

Els operaris de l'empresa Dragados han reprès aquest dilluns al matí les obres de construcció de la unitat 3-5 de l'actuació de les Escodines, que es van aturar la tardor de 2011 per manca de finançament per fer front al pagament d'uns pagarés per valor d'1,3 milions d'euros.

La represa dels treballs es fa en la data anunciada per l'alcalde el 20 de juny passat, durant una visita al Casal de les Escodines, i ha estat possible després que la constructora hagi cobrat les quantitats pendents del préstec concedit pel Govern espanyol a l'Ajuntament de Manresa -en el marc del pla d'ajust-; i perquè l'Ajuntament i l'empresa de l'habitatge municipal Forum han fet totes les actuacions requerides i han proporcionat a Dragados la documentació necessària perquè els operaris poguessin tornar avui a la feina.

D'aquesta manera, el govern municipal ha aconseguit resoldre els serrells pendents en el finançament de l'actuació i encarrilar un dels temes més complexos a què ha hagut de fer front durant l'actual mandat.

L'import total d'aquestes obres, que s'allargaran fins a final d'any, és de 999.978 euros (IVA inclòs) i contemplen, segons l'acord que es va signar divendres passat entre Forum i l'empresa constructora, l'acabament de l'aparcament públic i dels 44 habitatges pendents així com la urbanització de l'espai públic. Precisament, aquest matí una excavadora i diversos operaris han començat a reprendre els treballs d'urbanització.

El mateix acord diu, explícitament, que de les obres d'execució d'urbanització pendents es donarà prioritat a "anticipar, en la mesura del possible, l'inici de l'ús públic d'aquesta zona, i així millorar les condicions d'accessibilitat entre els carrers Sant Antoni, Escodines i Sant Bartomeu, la nova plaça del Salt i la passera de vianants".

"Una actuació clau per al centre històric"
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha mostrat avui la seva satisfacció "perquè es reprenguin les obres de les Escodines després d'aquests mesos d'estar aturades i molt especialment perquè es faci en el termini que vam anunciar als ciutadans el 20 de juny passat". També ha destacat que "aquest és el resultat de molts mesos de bona feina i dedicació dels responsables polítics i dels professionals de l'Ajuntament que havien de donar continuïtat a aquest projecte".

Valentí Junyent ha volgut ressenyar, igualment, que "es tracta d'una actuació clau per als plans del govern municipal per dinamitzar el nostre centre històric i, al mateix temps, continuar les actuacions específiques que afavoreixin els veïns del barri de les Escodines".