Vilamala fa dues visites guiades a l'exposició de les auques de Súria

Redacció
12 de juliol del 2012
Joan Vilamala parla a un grup de la llar-residència La Colònia d’Ampans, en el transcurs de la visita guiada.
Joan Vilamala parla a un grup de la llar-residència La Colònia d’Ampans, en el transcurs de la visita guiada. | AjSú
Joan Vilamala parla a un grup de la llar-residència La Colònia d’Ampans, en el transcurs de la visita guiada. Foto: AjSú

L'exposició "Auques d'arreu" va ser visitada per infants del programa de lleure "El Juliol tot ho vol" i per un grup de persones de la llar-residència La Colònia, de l'entitat assistencial Ampans. Els participants van ser atesos per l'escriptor, compositor i historiador osonenc Joan Vilamala, autor de moltes de les auques presents en la mostra.

Les dues visites van ser una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. En un to pedagògic i distès, Joan Vilamala va explicar als dos grups els trets principals d'aquest tipus de composició tradicional que és molt pròpia de la cultura popular catalana. També va comentar algunes de les auques presents en l'exposició, proposant als participants que s'animessin a improvisar els característics versos rimats de les auques.

La mostra "Auques d'arreu" ha estat oberta fins a començaments de juliol a la sala Cal Balaguer del Porxo, amb una àmplia selecció d'auques de Joan Vilamala, Ramon Cuéllar i altres autors, incloent-hi algunes auques surienques. L'exposició ha estat visitada per més de dues-centes persones.

Arxivat a