Presó provisional per a un dels quatre últims detinguts de l'atac nazi

Es tracta del blanenc de 21 anys, Cristian AH. Els altres tres queden en llibertat provisional, dos d'ells amb l'obligatorietat de presentar-se als jutjats cada 15 dies

Pere Fontanals
11 de juliol del 2012
La furgoneta de Mossos dins del pàrquing dels jutjats de Manresa aquest dimecres al matí.
La furgoneta de Mossos dins del pàrquing dels jutjats de Manresa aquest dimecres al matí. | Càndido Ramallo
La furgoneta de Mossos dins del pàrquing dels jutjats de Manresa aquest dimecres al matí. Foto: Càndido Ramallo

La titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa ha decretat presó provisional sense fiança per Cristian AH, de 21 anys, i veí de Blanes, un dels quatre últims detinguts aquest dilluns per participar en una brutal pallissa a tres joves el passat 23 de març als voltants de la sala Stroika de la ciutat.

Segons ha informat el TSJC en un comunicat, després de prendre declaració als quatre detinguts, la jutgessa ha decretat llibertat provisional per a dos d'ells i l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat per al tercer. La declaració s'ha realitzat aquest dimecres al matí després d'un ample dispositiu policial que ha traslladat els detinguts des de la comissaria de Mossos de Manresa fins als jutjats.

A tots quatre se'ls ha imputat dos delictes de lesions, un d'incendi, pertinença a banda organitzada de caràcter delictiu, temptativa d'assassinat i tinença il·lícita d'armes. Amb aquesta mesura són en total deu els integrants del grup neonazi relacionats amb aquests fets els que són en presó provisional sense fiança, tres més que s'han de presentar cada quinze dies al jutjat i dos que han quedat en llibertat provisional. Finalment, n'hi ha un que és menor i que està traspassat al Fiscal de Menors.