Un candidat de PxC, entre els detinguts per l'atac nazi a Stroika

Una part dels agressors va anar a sopar a un bar del Pont de Vilomara després de les pallisses

Redacció
07 de juliol del 2012
PxC un altre cop esquitxada per un acte feixista.
PxC un altre cop esquitxada per un acte feixista. | Adrià Costa
PxC un altre cop esquitxada per un acte feixista. Foto: Adrià Costa

El número 6 de la llista de Plataforma per Catalunya (PxC) a Palafolls (Maresme) de les darreres eleccions municipals, Antonio Fuentes Pérez, va participar en la brutal agressió nazi que van patir tres joves que esperaven per entrar a un concert antifeixista a la sala Stroika de Manresa, conduint presumptament un dels dos vehicles que es van desplaçar des de Terrassa fins al polígon dels Dolors, segons informa Regió7 .

La mateixa informació assenyala que el terrassenc Jordi C, que és el principal ideòleg de l'acció, té una segona residència al Pont de Vilomara, i és en un bar d'aquesta població on van anar a sopar una part dels agressors després d'apallissar els tres joves i deixar-me un ferit molt greu. Els Mossos d'Esquadra consideren que Jordi C. és qui presumptament va posar en contacte els participants de l'agressió, alguns dels quals no es coneixien entre si.

Aquesta informació arriba l'endemà que Manresainfo.cat publiqués les dades d'Óscar RR, un altre dels detinguts per aquests fets, vinculat a CUSOS, una secció de les Brigadas Blanquiazules, a Alianza Nacional, i que treballava a la seguretat privada.

Tots tres estan, en aquests moments, en presó provisional sense possibilitat de fiança , junt a set detinguts més després que el passat 15 de juny declaressin davant de la jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Manresa.

Cal recordar l'enrenou que es va formar al Bages després que, inicialment, PxC no secundés una moció de condemna a l'atac del Consell Comarcal del Bages, tot i que després va rectificar . Amb tot, el cap de llista de PxC a Manresa, Albert Pericas, no es va estar d' insultar els manifestants que es van concentrar per mostrar el rebuig a l'acció i un més després va confessar que "si fos ara, no signaria el manifest contra les agressions feixistes".