ICV-EUiA preocupada pels passos de fauna a les obres de l'Eix

El grup ecosocialista porta al Parlament una resolució emparada per diversos grups ecologistes de la comarca

Redacció
06 de juliol del 2012

El grup d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha presentat aquesta setmana una proposta de resolució a la cambra per tal de garantir els passos de fauna establerts en la normativa i la reposició de senders i camins ramaders en les obres de desdoblament de l'Eix Transversal, C25. La proposta de resolució és fruit del contacte mantingut en els darrers mesos entre la diputada Laura Massana, i el diputat i ex conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, amb membres de les entitats, Sauquer i Meandre entre d'altres.

Tal com han denunciat aquestes entitats les obres de desdoblament de l'Eix Transversal que es van iniciar l'any 2008 no respecten el projecte ni la seva declaració d'impacte ambiental pel que fa nombre i forma dels passos de fauna.

Segons marca el projecte els passos per a animals ungulats haurien de situar-se cada quilòmetre i per a la resta d'animals cada cinc-cents metres, però els estudis de camp realitzats conclouen que la distància mínima arriba en molts casos als tres quilòmetres. A més, a banda de la manca de passos de fauna habilitats, els pocs que existeixen no compleixen amb la normativa vigent aprovada pel Ministerio de Medio Ambiente l'any 2006.

D'altra banda la proposta de resolució també reflecteix la temença i preocupació de les entitats ecologistes de que, tenint en compte la manca de recursos que s'estan dedicant als aspectes mediambientals de l'obre, un cop finalitzades no es dugui a terme la revegetació necessària i prevista en el projecte.

Així doncs, la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari d'ICV-EUiA, recull com a acords la garantia dels passos de fauna i els corredors biològics de les obres de desdoblament així com l'aplicació de les mesures correctores en la reposició de senders excursionistes, camins ramaders i restauració de talussos.