Guarda jurat, membre de Brigadas Blanquizules i aficionat a les SS

Aquest és un dels perfils entre els detinguts per l'agressió feixista de l'Stroika del passat mes de març

Redacció
06 de juliol del 2012
Foto que un dels detinguts, ORR, exhibia en el seu perfil de Facebook, ara tancat.
Foto que un dels detinguts, ORR, exhibia en el seu perfil de Facebook, ara tancat. | Facebook
Foto que un dels detinguts, ORR, exhibia en el seu perfil de Facebook, ara tancat. Foto: Facebook

Com a mínim un dels nou empresonats per l'intent d'assassinat del 23 de març passat davant de la sala Stroika de Manresa és membre actiu de CUSOS, una secció de les Brigadas Blanquiazules seguidores del RCD Espanyol que, a la vegada, s'organitzen com a grup de suport dels Ultra Sur del Reial Madrid a Catalunya, segons informa el Setmanari Directa .

El Setmanari Directa publica que un dels detinguts, Óscar RR, mostrava a la seva pàgina del Facebook fotografies seves vestit amb un uniforme de les SS i altres elements de simbologia nazi, a banda d'altres imatges que el relacionen amb el grup hoolligan de CUSOS i Alianza Nacional. També, segons la mateixa informació, algun dels detinguts treballaria en l'àmbit de la seguretat privada.

Recordar que el passat 23 de març a la nit una furgoneta s'aturava davant de la sala Stroika de Manresa on s'havia de celebrar un concert antifeixista i en baixaven una dotzena de neonazis que amb bengales, pals i punys americans sembraven el terror apallissant tres joves que feien temps per entrar al concert i en deixaven un ferit de gravetat fins al punt que va estar ingressat a l'hospital més de tres setmanes amb seqüeles que encara li duren.

Mossos d'Esquadra detenia en una acció coordinada 12 persones presumptament implicades amb els fets el passat 14 de juny, i 9 d'elles eren enviades al cap de dos dies a presó provisional sense fiança. Una era posada a disposició del Fiscal de Menors, i dues persones més, de l'Anoia, eren deixades en llibertat amb l'obligatorietat de presentar-se cada 1 i 15 de mes al jutjat. Precisament, segons sembla, aquestes dues persones no van participar en l'agressió, tot i que sí que ho van fer en la seva organització, ja que no van arribar al polígon dels Trullors en ser identificades i aturades en un control viari de la Guàrdia Civil.