La Festa Major de Sant Vicenç recupera el castell de focs

L'Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats, ha programat una trentena d’activitats fins dilluns

Redacció
04 de juliol del 2012
Aquest vdivendres comença la Festa Major de Sant Vicenç
Aquest vdivendres comença la Festa Major de Sant Vicenç
Aquest vdivendres comença la Festa Major de Sant Vicenç

Sant Vicenç de Castellet ho té tot a punt per celebrar la Festa Major d'estiu aquest primer cap de setmana de juliol. L'Ajuntament, amb el suport de les entitats del municipi, ha preparat un programa potent amb una trentena d'actes per a tots els públics des de divendres fins dilluns. La principal novetat d'aquest any passa per la recuperació del Castell de Focs, que se celebrarà dilluns a la nit al camp de futbol municipal. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Sílvia Vila, reconeix que "era una demanda que ens feia la gent i que gràcies a la contenció dels darrers anys i amb el pressupost d'enguany hem pogut recuperar".

Una de les altres grans novetats fa referència a la truitada gegant que tindrà lloc diumenge a les 10 de la nit a la plaça Onze de Setembre on s'espera la participació d'unes 500 persones. Els assistents podran sopar en companyia pagant un tiquet de 3 euros.

L'inici, aquest divendres
Els actes començaran aquest divendres a les 8 de la tarda amb el cerca tasques, el pregó de la Festa Major, a càrrec del Grup Vocal Eumèlia, el Correfoc i concert de la formació RaggaTunning. L'Ajuntament ha demanat el pregó al Grup Vocal Eumèlia coincidint amb el desè aniversari del grup. Dissabte se celebraran competicions d'esquaix, futbol 7 i natació durant tot el matí. A la tarda hi haurà dansa i teatre, mentre que a la nit tindrà lloc el concert de Festa Major amb l'orquestra Costa Brava.

Diumenge, trobada de gegants
La jornada de diumenge estarà marcada per la XXVIII Trobada de Gegants amb la participació de diferents colles. També se celebrarà la tradicional Trobada de Puntaires, hi haurà teatre, sardanes i música per als més petits.

Finalment, dilluns es posarà el punt i final a la Festa Major amb una darrera jornada en què s'ha programat la festa aquàtica, l'espectacle infantil Vermut, el Castell de Focs i havaneres am el grup Els Cremats. A partir de les 11 de la nit s'interpretaran cançons d'autor, de taverna, havaneres i cançons cubanes amb un estil contemporani més actual.

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet és l'organitzadora del programa de la Festa Major, juntament amb les entitats socioculturals del municipi i l'associació Activa't de festa.