«Salvem Callús» fa la Festa Major més reivindicativa

Van desplegar pancartes en diversos actes i la coral Romança va cantar una peça contra la instal·lació de l'abocador de Sant Mateu

Redacció
04 de juliol del 2012
Festa Major Callús.
Festa Major Callús. | Salvem Callús

Vídeo dels actes de Salvem Callús per la Festa Major. Salvem Callús

La plataforma Salvem Callús ha estat present en diferents actes de la festa major del poble manifestant el seu rebuig a la construcció de l'abocador de bales d'ecoparc a Sant Mateu de Bages.

D'una banda, divendres, dia 29 de juny, en el pregó de la festa, a càrrec enguany de Jordi Cervantes guanyador del Dakar, membres de la plataforma van desplegar una pancarta manifestant el "No a l'abocador". Ho van fer "amb total respecte pel pregoner" i per fer avinent que si es fan treure les pancartes dels llocs públics, aquestes tornaran a aparèixer en els actes populars en què participa la gent.

De l'altra, dissabte, en acabar el concert de la Coral Romança, es va cantar una cançó contra l'abocador, a càrrec de la mateixa coral i amb notable participació del públic, mentre es desplegava una pancarta de "No a l'abocador". Les més de 300 persones assistents a l'acte van cantar amb la coral i van aplaudir la pancarta.

La plataforma "agraeix el suport popular rebut, així com les demandes particulars de samarretes reivindicatives i de més pancartes contra l'abocador rebudes d'ençà que es van fer retirar les que hi havia en els llocs públics". De manera especial, agraeix "els components de la coral Romança l'original reivindicació contra l'abocador cantant una cançó popular en acabar el concert del grup coral".