Els Tallers Musicals d'Avinyó fan 10 anys

Càndido Ramallo
03 de juliol del 2012
Rodrigo Laviña, Santi Careta, Santi Serratosa, Alba Careta i Maria Calafell.
Rodrigo Laviña, Santi Careta, Santi Serratosa, Alba Careta i Maria Calafell. | Càndido Ramallo

Roda de premsa animada i musical han realitzat els Tallers d'Avinyó aquest dimarts al Kursaal de Manresa. Entre actuacions musicals ha pres la paraula el director dels tallers, Santi Careta, per recordar que els Tallers "van néixer com un projecte senzill que al llarg dels seus 10 anys de vida han arribat a les 200 persones inscrites" on en l'actualitat s'imparteixen "onze cursos diferents dirigits a nens, grans, de pedagogia musical, de jazz…" durant les darreres tres setmanes de juliol en les quals Avinyó es converteix en "la petita seu musicopedagògica de la Catalunya central", amb un mètode d'ensenyament en el qual predomina la improvisació i la involucració alumne - professor.

Santi Careta, Santi Serratosa, Alba Careta i Maria Calafell han anat combinant actuacions durant interpretacions amb Rodrigo Laviña rapejant.

Projecte consolidat amb presència d'alumnes d'arreu
Els Tallers Musicals d'Avinyó tenen alguns dels cursos ja coberts i als 200 inscrits s'hi ha de sumar les peticions que van arribant. En aquesta edició hi ha una desena d'alumnes estrangers i joves de tot el país. "És una experiència molt agraïda, veus nens que creixen a través de les edicions i que es fan artistes importants, toquen a concerts, a orquestres..." reflexiona Careta.

Més informació