Atorgats 39 microcrèdits a emprenedors del Bages

En total es van presentar 134 projectes que optaven a un préstec al 0% d'interès convocat pel Consell Comarcal del Bages

Redacció
16 de juny del 2012
El conseller comarcal Víctor Marcos durant la compareixença.
El conseller comarcal Víctor Marcos durant la compareixença. | CCBages
El conseller comarcal Víctor Marcos durant la compareixença. Foto: CCBages

El Pacte Territorial del Bages, a través del Consell Comarcal del Bages, i amb el suport econòmic del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio ha atorgat 39 microcrèdits per un valor total de 600.000 euros a emprenedors i empreses del Bages en la primera convocatòria del Banc de Projectes del Bages. En total, 134 projectes optaven a rebre fins a 2.700.000 euros de finançament total a un interès del 0% amb mig any com a màxim de període de carència.

A la convocatòria s'hi podia entrar per dues línies: una destinada a la creació d'empreses i l'altra destinada a la reactivació i diversificació industrial del Bages. Finalment es van estimar 20 projectes de la primera línia i 19 de la segona amb finançament de 300.000 euros cada una.

Els 39 microcrèdits atorgats ajudaran a una inversió total en projectes de més de 5.200.000 euros i crearan i consolidaran 212 llocs de treball. La forma jurídica més beneficiada és la de Societat Limitada amb 22 projectes, i el domicili de les empreses està repartit per tota la comarca, tot i que Manresa és la que n'aporta més amb 17 empreses o empresaris finançats.

El microcrèdit s'atorga sense aval ja que la garantia és la viabilitat del propi projecte. El tipus d'interès és a un 0%, amb una carència màxima de 6 mesos i un termini màxim de devolució de 4 anys. La signatura dels convenis entre empreses o emprenedors, i el Consell Comarcal del Bages es realitzarà el proper 21 de juny.