Servei especial d'advocats d'ofici pel cas Stroika

Complint les instruccions del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Manresa, el Col·legi ha ampliat el número de lletrats que generalment estan de guàrdia

Redacció
15 de juny del 2012

Complint amb les instruccions rebudes del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Manresa, el Col·legi d'Advocats organitza aquest divendres un servei especial de lletrats per tal que es puguin realitzar totes les declaracions del cas Stroika en presència d'un advocat o d'una advocada.

Generalment, en el cas de Manresa i el seu partit judicial, es garanteix un total de tres advocats de guàrdia cada dia per a les incidències penals que puguin existir. Els tres advocats que per torn executen el servei de guàrdia estan a disposició dels cossos de seguretat (Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local) així com per aquelles actuacions d'àmbit penal que s'hagin de realitzar en els jutjats de Manresa.

Aquest divendres, a Manresa, s'ha viscut una situació extraordinària pel fet que s'ha necessitat més advocats dels tres que diàriament es posen a disposició dels jutjats i cossos de seguretat. Això ha provocat que des del Col·legi d'Advocats de Manresa s'hagi procurat la disponibilitat de diversos lletrats per poder atendre els imputats que no disposin d'un advocat propi designat. Aquesta actuació per part del Col·legi d'Advocats ha permès no entorpir l'acció de la justícia, la qual ha pogut seguir segons les previsions que s'havien fixat, garantint que el servei d'advocats de guàrdia funcioni durant tot el dia tant davant dels cossos de seguretat com dels jutjats.