L'exorcista oficial de Catalunya serà a Manresa

Participarà dissabte a la jornada interreligiosa sobre "Religió i Esoterisme: Mites i realitats"

per Redacció , 14 de juny de 2012 a les 10:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’únic exorcista oficial de Catalunya, el dominic Juan José Gallego. Foto: ArqBCN

El proper dissabte 16 de juny, l'exorcista de l'Arquebisbat de Barcelona i únic exorcista oficial de Catalunya, el dominic Juan José Gallego Salvadores, serà a Manresa per participar a la jornada interreligiosa sobre "Religió i Esoterisme: Mites i realitats", que organitza el Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa. Gallego, que és doctor en Teologia i Catedràtic Emèrit de la Facultat de Teologia de Sant Vicenç Ferrer de València, participarà a partir de 2/4 d'11 del matí en una taula rodona amb representants d'altres religions i en un diàleg final a la tarda entre ponents i assistents. Al llarg de la jornada, es reflexionarà sobre l'esoterisme, les branques esotèriques de les religions i els perills de l'ús banal i comercial de les creences màgiques. A la trobada d'entrada s'exposarà com les diferents tradicions religioses i espirituals enfoquen el tema dels coneixements i les pràctiques esotèriques i, per fer-ho es comptarà, entre d'altres membres del Grup de Diàleg Interreligiós, amb la presència de Ismael L'Aziri, practicant de la tradició musulmana de la Ruqya (sanació per mitjà de l'Alcorà) i de Pilar Sáez de la Fe Bahá'í.


La trobada es portarà a terme a l'Edifici Mosaic (carrer de Santa Clara, 58 de Manresa) i començarà a les 10 del matí amb un petit espai de silenci. A continuació, cap a 2/4 d'11 del matí hi haurà diferents taules rodones amb representants de les diferents tradicions religioses i espirituals que tractaran el tema de "Religió i esoterisme: mites i realitats". Després de dinar, cap a les 3 de la tarda, hi haurà un diàleg entre els diferents ponents i els assistents a la jornada. És previst que cap a 2/4 de 7 de la tarda es clogui la trobada. El preu de la jornada, que inclou el dinar, és de 15 euros. Per apuntar-se encara es pot fer fins aquest divendres al correu electrònic laxarxademanresa@yahoo.es . La jornada és organitzada pel Grup de Diàleg Interreligiós amb el suport l'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa, l'Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya.

 

Arxivat a:
Societat, exorcisme, religió
Participació