Cauen deu dels neonazis relacionats amb la pallissa a tres joves a l'Stroika

Gran part de l'operatiu, de les detencions i els registres s'han desenvolupat al Vallès, tot i que també a l'Anoia

Pere Fontanals
14 de juny del 2012
Els serveis sanitaris atenen un dels ferits divendres.
Els serveis sanitaris atenen un dels ferits divendres. | Lector
Els serveis sanitaris atenen un dels ferits després de la pallissa. Foto: Lector

Efectius de Mossos d'Esquadra han detingut una desena de neonazis aquest dimecres en un operatiu policial desplegat contra un grup d'individus amb ramificacions a diversos punts de Catalunya, segons ha informat Europa Press. Segons la mateixa informació el dispositiu policial s'ha desenvolupat durant tot el dia i, a més a més de les detencions que s'han realitzat a Terrassa, Viladecavalls i divesrses poblacions de l'Anoia, s'han realitzat diverses entrades i registres, la major part de les quals al Vallès, tot i que una s'ha fet en un local de Manresa que un dels detinguts freqüentava habitualment. Tot i que una primera informació apuntava a 12 detinguts, en aquest moment es parla de 10.

El cas es troba sota secret de sumari, però segons ha pogut conèixer Manresainfo.cat, les detencions estarien relacionades amb el grup de neonazis que el passat 23 de març va apallissar brutalment amb pals tres joves a la porta de la sala Stroika mentre feien temps per entrar a un concert antifeixista, i en van deixar un de ferit en estat d'extrema gravetat. Segons aquestes informacions, encara quedaria algun individu per detenir.

El passat mes d'abril, segons els testimonis presencials, una quinzena d'individus amb passamuntanyes, armats amb pals i llançant proclames de caire feixista van sortir de dins d'una furgoneta i van començar a colpejar els tres joves deixant-ne un en estat molt greu, fins al punt que va haver d'estar gairebé un mes hospitalitza i li han quedat seqüeles.

A conseqüència d'aquells fets es van realitzar concentracions de rebuig a l'agressió a Manresa i a moltes poblacions del país.

Última Hora: Els detinguts passaran a disposició judicial divendres

Recull de notícies sobre l'agressió