La CUP Sallent porta l'Ajuntament al Síndic

Hi ha presentat una queixa formal dient que el Consell de Medi Ambient fa un any i mig que no es reuneix

Redacció
13 de juny del 2012
Albert Junyent, a la dreta, davant de la porta del Síndic de Greuges.
Albert Junyent, a la dreta, davant de la porta del Síndic de Greuges. | CUP
Albert Junyent, a la dreta, davant de la porta del Síndic de Greuges. Foto: CUP

La CUP de Sallent i altres col·lectius del municipi porten més d'un any instant l'Ajuntament de Sallent a convocar una sessió del Consell a través de comunicacions verbals, reunions, instàncies, preguntes als plens,... però l'equip de govern, fins ara, "ha desatès totes les peticions, i fins i tot algunes, com la instància entrada per la CUP el 19 d'abril o la pregunta realitzada pel regidor de la CUP al ple municipal del 14 de maig, han quedat sense resposta".

El Consell del Medi Ambient i Sostenibilitat és un òrgan de consulta i assessorament en matèria mediambiental de Sallent. Segons els seus estatuts, "és un òrgan de participació ciutadana en la vida municipal, que tindrà per finalitat debatre, informar i assessorar totes aquelles qüestions que afectin al medi ambient en el nostre territori, a més de totes aquelles funcions que li encomani el Ple de l'Ajuntament".

També, segons els seus estatuts, article 10, règim de sessions, secció A, les sessions ordinàries del consell "s'efectuaran amb una periodicitat bimensual. El president convocarà i confeccionarà l'ordre del dia que es distribuirà als seus membres amb una antelació mínima d'una setmana."

L'últim Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat celebrat a Sallent va realitzar-se el 21 de febrer de 2011. "I, a data d'avui, no se n'ha convocat cap altre sessió, ni ordinària ni extraordinària", manifesten des de la CUP.

Des de la CUP es recorda que a Sallent hi ha el runam salí del Cogulló, "un dels problemes mediambientals no resolts més greus dels Països Catalans". Per tots aquest motius, la CUP, amb el regidor Albert Junyent al capdavant, ha presentat una queixa formal davant del Síndic de Greuges de Catalunya, per tal que aquest organisme investigui els fets i pressioni l'Ajuntament de Sallent per convocar, d'una vegada per totes, el Consell de Medi Ambient i Sostenibilitat.