El Barça anirà «fins al final» per aclarir les agressions de la Copa

El club ja s'ha posat en contacte amb el culer de Sant Vicenç de Castellet agredit divendres per agents de la Policía Nacional perquè "volem esbrinar què ha passat"

NacióDigital.cat
30 de maig del 2012
Toni Freixa i Jordi Cardoner, en una imatge d'arxiu.
Toni Freixa i Jordi Cardoner, en una imatge d'arxiu. | FC Barcelona
Toni Freixa i Jordi Cardoner, en una imatge d'arxiu. Foto: FC Barcelona.

El Barça ja s'ha posat en contacte amb el culer de Sant Vicenç de Castellet (el Bages) que divendres va patir una "greu agressió" per part d'agents de la Policía Nacional al camp del Vicente Calderón de Madrid durant la final de la Copa, i ha posat a treballar els seus serveis jurídics "per avaluar-ho". "Volem esbrinar què ha passat i anirem fins al final", ha avisat el vicepresident de l'àrea Social del FC Barcelona, Jordi Cardoner, confirmant també que l'agredit, J.M., és soci del club blaugrana.

El Barça, ara per ara, està intentant esclarir què va passar al Vicente Calderón a partir del testimoni directe de l'afectat. Dimarts, J.M. va reunir-se amb responsables del club a l'Oficina d'Atenció al Barcelonista, i va sortir-ne amb el compromís que la institució es posaria en contacte amb la seva advocada, Gemma Calvet, per bé que encara no ho ha fet.

Un cop tingui clara aquesta part dels fets, el Barça valorarà quin serà el següent pas que farà, si demanarà explicacions a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), al ministeri espanyol de l'Interior, si se sumarà a la denúncia que jà està preparant J.M... "Ara per ara estem treballant amb la part afectada i els seus advocats i no avancem", expliquen fonts del club a Nació Digital.

Calvet explica que està preparant una denúncia contra els agents que van agredir el seu client, i avisa: "Hi ha un muntatge policial, barrejant J.M. amb els dos seguidors bascos, quan en realitat es van conèixer a comissaria... Ara estem ordenant el procediment que hi ha en contra seva per poder formular la denúncia."