Reagrupament Bages visita el Dr. Broggi el dia que fa 104 anys

per Redacció, 20 de maig de 2012 a les 21:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de Reagrupmanet Bages, Ramon Payàs, amb el Dr. Broggi. Foto: RCat

L'espatlla arronsada pel feixuc transit d'una vida molt llarga i el farcell replè d'episodis viscuts. Ara, amb la serenor de la feina ben feta, assegut en una cadira del seu petit despatx atapeït de llibres i records, amb la pau a l'ànima, tomba l'esguard i amb el pensament veu passar més de cent anys de vivències, sense comprendre que la seva gent, la del seny i la rauxa, sigui incapaç d'unir voluntats i deixar d'ensopegar amb les mateixes vanitats de sempre.


Divendres divuit de maig, el Dr. Moisès Broggi i Vallès va complir cent quatre anys. L'esdeveniment s'ho valia. El Dr. Broggi és el "reagrupat" més il·lustre, així doncs per aquest motiu en Joan Estragués i en Ramon Payàs en representació de Reagrupament-Bages i la badalonina Teresa Casals, també "reagrupada", visitaren a l'insigne doctor en el seu domicili a Barcelona.

A casa seva fou obsequiat amb una reproducció en petit del primer monòlit d'edició limitada i personalitzada (1/100) de la Ruta de la Llengua, obra del manresà Ramon M. Jounou.

Els desplaçats varen informar-lo dels projectes què, amb les Homilies d'Organyà com a pal de paller, Reagrupament Independentista i els Amics de les Homilies d'Organyà, ha començat a treballar: "Ruta de la Llengua" i "Un espai a casa nostra per les Homilies d'Organyà". Com a respostes globals als atacs frontals i continuats contra la nostra llengua.

També fou invitat a l'acte literari que el proper dimarts 22 de maig tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, organitzat per aquesta mateixa biblioteca i pels Amics de les Homilies d'Organyà. No va dir que no, al contrari, si puc vindré va respondre.

 

Arxivat a:
Societat, rcat
Participació