La Terra de Maquis supera les expectatives d'inscripcions

Redacció
17 de maig del 2012
Part de la foto promocional.
Part de la foto promocional. | Marc Sixto

El passat 15 de maig a les dotze de la nit es van tancar les inscripcions anticipades a través de la web www.terrademaquis.com a la VBTT Terra de Maquis que es disputarà a la Catalunya Central els propers 16 i 17 de juny, amb més de 150 inscrits. L'organització fa dues setmanes van haver de fer una ampliació de places més fins arribar a les 170 pel flux de sol·licituds que estaven rebent.

Terra de Maquis s'havia delimitat un màxim de 150 places per les característiques de la prova: 230km, més de 6.500m de desnivell, 2 dies de competició, més del 70 % del recorregut per corriols i el fet que per disputar l'esdeveniment s'ha d'utilitzar GPS fan que sigui una de les proves més dures del calendari estatal. Terra de Maquis no és popular, són d'aquelles proves que la gent s'ha de preparar i tenir-la com repte. L'any passat varen participar 80 bikers dels quals només la van acabar uns 30. El perfil dels participants de l'any passat era gent ameteur , en que la mountain bike es una manera d'entendre la vida. Son gent que gairebé cada dia toca la bicicleta i van per tot el món disputant curses de resistència.

Aquest any la cursa ha començat a despertar la curiositat fora de Catalunya, amb participacions portugueses, andorranes, franceses i de l'estat espanyol

Fa unes dues setmanes es va arribar a 150 inscrits, l'organització de la prova Outcat va posar a la disposició del públic 20 places més. Des del dia 15 de maig es van tancar les inscripcions anticipades, ara passen a valer 160€ la inscripció individual i 130€ la inscripció en grup a partir de 3 corredors. La data límit per inscriure's és el dia 4 de juny, però la organització preveu que en breu haurà de tancar inscripcions.

Outcat ha arribat a una sèrie d'acords amb establiments de la zona de Castellnou de Bages i Santpedor perquè els participants vinguts de fora puguin fer nit de divendres a dissabte i amb alguns restaurants perquè facin un menú maqui pels participants i puguin tastar els productes del territori.