Reduir factures de llum, aigua i residus a les empreses

La sessió es farà el proper dimarts a la Cambra de Comerç

Redacció
16 de maig del 2012

Els darrers anys, els costos de l'energia, l'aigua i el seu tractament i la gestió de residus, han augmentat considerablement a les empreses, i es preveu que en el futur aquesta tendència continuï a l'alça. Aquestes despeses afecten tant a les empreses com als Ajuntaments. Per aquest motiu, dins el projecte Regió Verda, liderat pel Consell Comarcal del Bages, es programen dues jornades adreçades al sector públic i privat per presentar eines, serveis i casos pràctics per millorar el comportament ambiental de les empreses i reduir les despeses derivades d'aquests consums.

La jornada adreçada a empreses tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Manresa, el proper dimarts 22 de maig, de 2/4 de 10 del matí a 1 del migdia. Cal inscriure's prèviament, de forma gratuïta, al telèfon 936930383 o a [email protected].

La sessió va dirigida especialment a responsables i tècnics d'empreses industrials i de serveis. Començarà amb una benvinguda on es parlarà de l'economia verda com estratègia per sortir de la crisi i les previsions del Pla d'Economia Verda de Catalunya, a càrrec de Víctor Marcos, conseller de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, i Mireia Cañellas, de la direcció general de Polítiques Ambientals de la Generalitat.

A continuació hi haurà les següents sessions:

  • "Estalvi d'energia a la Indústria". Gemma Cucurella, enginyera industrial en Tècniques Energètiques. E3ENER
  • "Models de finançament per inversions en eficiència energètica. Els contractes de serveis energètics". Joan Lluís Carreras, director de l'Àrea d'Energia de Soler Energy Services (Grup Soler).
  • "Monitorització i control de consums energètics en l'entorn industrial". Eduard Perramon, gerent de Webdom. Domini Ambiental.
  • "Estalvi d'aigua: tractament d'aigües grises i aprofitament de pluvials". Sílvia González, departament tècnic‐comercial de Remosa.
  • "Eficiència en l'ús de l'aigua a la indústria". Antoni Ventura, director de solucions industrials d'Aqualogy.
  • "Optimització de costos en la gestió de residus. El cas del paper i cartró". Virgínia Masegosa, responsable de Recuperacions Puig SL.

Finalment, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado, dirigirà la cloenda de l'acte.

La jornada adreçada als ajuntaments, està prevista pel dia 31 de maig, amb el títol "Com reduir costos mitjançant millores ambientals i inversions verdes als ens locals".

El programa Regió Verda té com a objectiu potenciar al Bages el sector empresarial lligat a la sostenibilitat i la denominada economia verda, i promoure el creixement econòmic sostenible. Es duen a terme diferents iniciatives per promoure i donar valor al sector del Bages, per generar oferta i demanda laboral i per millorar la qualificació dels futurs professionals del sector. Aquest programa té un finançament de 85.000 euros, inclosos en la subvenció del milió d'euros que el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio va donar al Pacte Territorial del Bages per dur a terme actuacions de diversificació i dinamització industrial a la comarca. El programa és liderat pel Consell Comarcal del Bages i es desenvolupa conjuntament amb Pimec Catalunya Central i Cambra de Comerç de Manresa.