ICV-EUiA presenta una resolució al Parlament pels estudis de mineria

Insta al Govern de la Generalitat a frenar l'intent de duplicitat d'aquests estudis i defensar la situació de les titulació en funció del context de cada territori

Redacció
16 de maig del 2012

La diputada ecosocialista Laura Massana va registrar divendres passat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució en defensa dels estudis de mineria a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa. La proposta vol fer-se de la inquietud i oposició que ha generat la decisió de duplicar aquests estudis, impartint-los també a Barcelona, presa pel Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Catalunya el passat mes de març.

Els estudis de mineria s'imparteixen només a Manresa des de l'any 1942, i han esdevingut per a la ciutat i per a la comarca uns estudis emblemàtics plenament lligats a una de les activitats més potents del Bages. Al llarg dels setanta anys que fa que s'imparteixen aquests estudis a Manresa, s'ha participat en diversos projectes europeus o d'Amèrica Llatina i desenvolupat projectes d'investigació en conveni amb el govern central.

Per a la diputada bagenca Laura Massana "en un moment com l'actual és incomprensible la duplicitat d'aquests estudis" i remarca que la decisió presa per la UPC "suposa una amenaça i un risc de descapitalització formativa i econòmica de la ciutat i la comarca posant en perill la continuïtat d'aquests estudis degut a la possible manca d'alumnat a llarg termini".

La proposta de resolució inclou com a acords instar al Govern de la Generalitat a que estableixi un mapa clar de titulacions arreu del país, que eviti les duplicitats innecessàries frenant així l'intent que afecta als estudis de mineria. Per últim el grup parlamentari ecosocialista insta també al Govern a que en aquest mapa situï les titulacions en funció del context geogràfic i econòmic del territori, com és el cas de la concentració dels estudis de mineria a la comarca on es concentra l'activitat econòmica minera del conjunt del país.