Oller del Mas enforteix les relacions amb Gizhou (Xina)

El vicepresident del govern de Guiyang, capital d'aquesta regió, visitarà les instal·lacions del celler que s'ha posicionat com un dels principals proveïdors de vi de la zona

Redacció
15 de maig del 2012
Castell d'Oller del Mas.
Castell d'Oller del Mas. | OdelM
Instal·lacions d'Oller del Mas. Foto: OdelM

Els propers dies 18 i 19 de Maig, una delegació del govern xinès procedent de la província de Guizhou, encapçalada per Zhai Yan, vicepresident del govern de Guiyang (capital de la província de Guizhou), visitaran les instal·lacions del celler manresà Oller del Mas que s'ha posicionat com un dels principals proveïdors de vi en aquesta zona de Xina.

El motiu de la visita és viure i poder veure en primera persona les plantacions de raïm de la finca, el procés de vinificació i la comercialització dels seus vins així com el comerç en general a la comarca del Bages i a tota la província de Barcelona en general.

La Xina és un pais amb un nivell de creixement econòmic molt elevat i un mercat perfecte per a introduir productes i iniciar així fortes relacions comercials per a l'exportació. La delegació de la R.P. Xina està composta per personalitats governamentals i empresarials de la ciutat de Guiyang i provincia de Guizhou, responsables de la gestió del Duty Free de la regió i de les transaccions comercials de la zona. El Govern provincial de Guizhou ha posat el seu esforç en la construcció d' un port sec cridat a convertir-se en la porta d'entrada de comerç a la regió a l'any 2012 així com la construcció d'un area de lliure comerç. Tots aquests canvis suposen un avantatge per a empreses catalanes i de la Península en general que vulguin iniciar relacions amb aquest pais asiàtic. Per aquest motiu, aquesta trobada també contarà amb personatges relacionats amb la política i la societat del nostre país com David Bonvehi, Diputat comarcal al Parlament de Catalunya, l'Alcalde de la ciutat de Manresa Valentí Junyent, l'alcalde de la població de Talamanca i assessor de la Federació Xinesa Josep Tarín, l'Assessor de Presidencia de la Generalitat en matèria d'Economia i Empresa Vicenç Mauri, l'Assessor de Presidencia de la Generalitat en matèria d'Agricultura i Ramaderia Jordi Ciuraneta i Joaquin Prades, coordinador amb la Federació d'Empresaris xinesos entre d'altres.

Els vins del celler Oller del Mas, pertanyent a la D.O. Pla de Bages ja arriben a aquesta província xinesa, però ara, gràcies a la construcció d'aquest nou port, les relacions comercials entre els dos continents poden millorar notablement i facilitar la venda i la forma de transport dels seus productes.

És una molt bona oportunitat per donar a conèixer la ciutat de Manresa, així com la comarca del Bages en general a països externs que segurament valoraran el territori i la cultura catalana.