Torna el Mercatec Bages - Berguedà

L'exposició es farà els dies 17 i 18 de maig al Museu de la Tècnica de Manresa i s'acompanyarà de diverses activitats didàctiques

Aida Pla Genobart
14 de maig del 2012
Interior del Museu de la Tècnica on es farà el Mercatec.
Interior del Museu de la Tècnica on es farà el Mercatec. | MTM
Interior del Museu de la Tècnica on es farà el Mercatec. Foto: MTM

Després d'un període de descans, el Mercatec Bages-Berguedà torna, renovat i amb més embranzida que mai els dies 17 i 18 de maig, al Museu de la Tècnica de Manresa.

El Mercatec Bages- Berguedà és una exposició de treballs i projectes de Tecnologia i ciències aplicades de diversos centres educatius de les comarques del Bages i el Berguedà, que ofereix als estudiants la possibilitat de mostrar les seves creacions tecnocientífiques al públic. Alhora que en motiva l'aprenentatge, informa a la població del nivell d'ensenyament de la Tecnologia i les ciències aplicades a les aules d'arreu de Catalunya. El Mercatec mostra l'aprenentatge dels conceptes més importants de la Tecnologia: El procés i el producte. Concretament, en aquesta edició, s'exhibeixen un total de 14 projectes de centres de Manresa, Vic, Igualada, Súria i Santpedor.

A més, durant els dos dies també hi ha programades varies activitats didàctiques. El Departament de Disseny i Programació de Sistemes Electrònics de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha organitza tallers per veure el funcionament de la maqueta de sensorització i actuació a distància, conèixer els fonaments de programació d'un robot i aprendre que un robot faci el què vulguem. El Departament d'Enginyeria Minera i Recursos Naturals de l'EPSEM explicarà "La màgia de la química" i també hi haurà un taller sobre els Minerals del Futur relacionat amb el Museu de Geologia Valentí Masachs. Per la seva banda, el Museu de la Tècnica també organitza un taller de cinteria i un sobre la sèquia i l'aigua i Ro-bòtica Global S.L farà una demostració de robots educatius.

Aquesta exposició forma part de la xarxa d'exposicions MERCATEC i és una proposta consolidada que es fa arreu de Catalunya. Concretament, el Mercatec Bages- Berguedà està organitzat per un comitè organitzador coordinat per David Atzet (INS d'Auro de Santpedor) i per la coordinadora de la Xarxa Mercatec, Sílvia Miguel (de Institut de Tecnoètica). També en són organitzadores les institucions Fundació Ètica, Tecnologia i Societat - Institut de Tecnoètica, Museu de la Tècnica de Manresa i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa.

Hi col·laboren el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIM) i Ro-Bòtica Global S.L i rep el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de l'Aula de Recursos de Tecnologia (Cesire AULATEC) i de l'Associació del Professorat de Tecnologia de Catalunya (APTC).