Els transportistes del Bages podrien tenir bonificació per a la C-16

El conseller Recoder convoca reunió pel dilluns vinent per analitzar l'actual situació relacionada amb els peatges de Catalunya

Redacció
10 de maig del 2012

La veu de la Cambra de Comerç de Manresa a favor  de la bonificació parcial del peatge per als transportistes del Bages que passin per l'autopista Terrassa-Manresa es farà sentir al Grup de Treball de Peatges que ha convocat el conseller Lluís Recoder pel proper dilluns, dia 14 de maig. L'objectiu d'aquesta petició de bonificació és l'alliberar  la C-55 d'una part del trànsit de transportistes i reduir l'alta sinistralitat que suporta aquest tram. La Cambra fa una crida a partits polítics, sindicats i altres agents socials presents al Grup de Treball de Peatges perquè avalin la proposta de Manresa.

La reivindicació de la Cambra de Comerç de Manresa la plantejarà directament el representant del Consell de Cambres de Catalunya amb la intenció que pugui ser assumida pel conjunt del Grup de Treball que presideix el conseller de Territori i Sostenibilitat. L'entitat cameral considera que la seva proposta és raonable i susceptible d'aplicar-se a curt termini. La mesura tindria un caràcter  provisional fins que la Generalitat executi les obres de desdoblament de la C-55, entre Manresa i Monistrol de Montserrat.

La Cambra creu que l'acceptació de la seva proposta seria una demostració de responsabilitat de la Generalitat i de la resta de col·lectius de formen part d'aquest Grup de Treball atès que la bonificació transitòria d'un peatge és una mesura que s'ha aplicat en moments i punts concrets de la xarxa viària catalana. Aquesta iniciativa va en la línia de la que està movent la Cambra de Girona perquè l'Estat i Abertis acordin la bonificació del peatge en un tram de l'autopista AP-7, mentre no es desdobla la N-II.

El fet que la Cambra faci ara aquesta petició al Grup de Treball de Peatges no va en detriment d'altres accions futures tendents a una reducció o un rescat del peatge.

A la reunió del dilluns també es preveu que s'analitzi la situació que viu Catalunya en relació a la campanya per no pagar els peatges que porten a terme diferents col·lectius.