Bon nivell de Tirallongues a les colles montserratines

Quatre de set dels Tirallongues.
Quatre de set dels Tirallongues. | Anna Valls
Miquel Àngel Ramos
06 de maig del 2012
Quatre de set dels Tirallongues. Foto: Anna Valls

Aquest diumenge dia 6 de maig ha tingut lloc a Manresa la sisena edició de la Trobada de Colles montserratines, on han actuat les colles castelleres dels Moixiganguers d'Igualada, els castellers d'Esparreguera i en aquesta ocasió els amfitrions, els Tirallongues de Manresa. Just passats pocs minuts de les 12 del migdia i sota un cel una mica amenaçador, les tres colles han enlairat pilars de quatre simultanis per donar inici a l'actuació.

Els Tirallongues han actuat en primer lloc tot descarregant amb seguretat un parat tres de set, el segon de la temporada. Com a segon castell, els manresans han provat amb el quatre de set, que tot i no estar molt bé de mides en els pisos inferiors, s'ha pogut descarregar sense gaires problemes. Ja per acabar les rondes castelleres, i com a tercer castell, els de Manresa han descarregat sense inconvenients el tres de sis amb agulla. En la ronda de pilars, s'ha pogut descarregar el pilar de cinc.

Per la seva banda, els Moixiganguers d'Igualada han realitzat una molt bona actuació, tot descarregant el cinc de set, un treballat tres de set per sota i un quatre de set amb agulla. En la ronda de pilars, els de l'Anoia han descarregat un vano de cinc. Finalment, la tercera colla convidada, els Castellers d'Esparreguera, han descarregats castells de la gamma de sis, com la torre de sis, el tres de sis i el quatre de sis. Per acabar, han descarregat un pilar de quatre.

Amb aquesta actuació, els Tirallongues enceten el mes de maig amb vistes a la important actuació de Fira de Maig, que tindrà lloc a les 12 del migdia del diumenge dia 27 de maig a la plaça de Crist Rei. Abans però, els del Bages es desplaçaran a Sant Boi de Llobregat per actuar el diumenge 20 de maig.