Boi Ruiz inaugura el nou CAP Goretti Badia

Redacció
27 d'abril del 2012
Boi Ruiz, Josep Maria Canudas i Alfonso Arana. Al costat David Bonvehí.
Boi Ruiz, Josep Maria Canudas i Alfonso Arana. Al costat David Bonvehí. | AjSú
Boi Ruiz, Josep Maria Canudas i Alfonso Arana. Al costat David Bonvehí. Foto: AjSú

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, i l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, han presidit avui, divendres, la inauguració de les noves instal·lacions del centre d'atenció primària (CAP) Goretti Badia. En els seus parlaments de l'acte inaugural han destacat la gran millora que el nou equipament ha representat per a les persones usuàries i per a l'equip sanitari de l'àrea bàsica de salut (ABS) de Súria.

Boi Ruiz i Josep Maria Canudas han visitat les instal·lacions del CAP i hi han descobert una placa commemorativa, acompanyats per representants dels equips directius del Cat-Salut, de la Regió Sanitària de la Catalunya Central i de l'ABS de Súria. A l'acte inaugural, també hi han assistit altres membres de la corporació i diferents autoritats comarcals i municipals, com el delegat del Govern a la Catalunya central, Jordi Moltó, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado, el diputat bagenc David Bonvehí i els alcaldes de Callús, Enric Vall de Vilaramó, i de Castellnou de Bages, Francesc Martínez.

En els parlaments de l'acte inaugural, el conseller de Salut ha afirmat que el nou CAP Goretti Badia és "un projecte paradigmàtic" que mostra que la sanitat catalana "va endavant", tot i les dificultats de l'actual moment econòmic. Boi Ruiz també ha elogiat el nivell professional de l'equip sanitari de l'ABS de Súria, un dels més ben valorats pels usuaris a nivell de tot Catalunya en atenció primària.

El conseller de Salut ha agraït els "sacrificis" que els professionals sanitaris catalans han assumit en els darrers temps per "fer sostenible la nostra sanitat". En aquest sentit, ha remarcat que la sanitat catalana "ja ha fet el màxim esforç que podia fer" en la seva contribució a l'ajustament de les finances públiques.

Boi Ruiz també ha destacat el fet que el CAP surienc porti el nom de la desapareguda Goretti Badia com a reconeixement a "una persona de la infermeria", el record de la qual "perdurarà". En el transcurs de la visita, el conseller i l'alcalde han parlat amb els familiars d'aquesta recordada professional sanitària, homenatjada de forma permanent a l'interior del CAP amb una columna sobre la qual es pot llegir un poema dedicat de l'escriptor surienc Josep Maria Rodríguez.

El conseller de Salut també ha assegurat que el seu departament donarà prioritat al compliment dels compromisos econòmics contrets amb l'Ajuntament de Súria en relació amb la posada en marxa del CAP quan ho permeti la situació econòmica, "no només per solidaritat administrativa, sinó per obligació moral".

Per la seva banda, l'alcalde de Súria ha manifestat que, amb el nou CAP, "guanyem un equipament vital i imprescindible" que ofereix unes condicions òptimes per a l'atenció sanitària, sense barreres arquitectòniques, i del qual "ens em podem felicitar tots plegats". Josep Maria Canudas ha destacat que la salut és un bé prioritari, davant el qual "no podem escatimar res".

El batlle surienc ha recordat que la millora dels equipaments sanitaris ha estat un objectiu permanent de l'Ajuntament de Súria al llarg de la seva història, fent referència als equips de govern que van fer possible el nou CAP, encapçalats per l'exalcalde Antoni Julián. Josep Maria Canudas també ha agraït "l'esforç" de la Generalitat per a la posada en marxa d'aquest equipament.

El director de l'ABS de Súria, Alfonso Arana, ha fet un reconeixement a "la col·laboració i l'esforç" dels professionals sanitaris del CAP i al treball del seu anterior equip directiu, encapçalat pel doctor Miquel Cortada, en l'etapa de desenvolupament del projecte. Alfonso Arana també ha expressat l'agraïment a l'Institut Català de la Salut (ICS), al CatSalut i a l'Ajuntament de Súria, tot comentant que "som conscients del moment delicat" que travessa el finançament de les administracions públiques.

Recepció institucional al saló de sessions de la Casa de la Vila
A la seva arribada a Súria, Boi Ruiz ha estat rebut a la Casa de la Vila per l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació, pel delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i per altres autoritats locals i comarcals. El conseller de Salut ha presidit una recepció institucional al saló de sessions de l'edifici consistorial, ha signat al Llibre d'Honor de la vila i ha celebrat una breu reunió amb l'alcalde i la regidora de Sanitat, Carme Besa.

Boi Ruiz ha presidit la inauguració del CAP Goretti Badia en el transcurs d'una visita que ha realitzat a diferents poblacions del Bages. Abans de finalitzar la seva estada a Súria, el conseller de Salut s'ha reunit amb l'equip de l'ABS, format per 24 professionals.

El CAP Goretti Badia dóna servei a una població d'unes 9.000 persones de Súria, Callús, Sant Mateu de Bages, Valls de Torroella, Palà de Torroella i Vallmanya de Pinós. La superfície útil de les noves instal·lacions és de 1.016,48 metres quadrats, amb una quinzena de consultes i boxes per a medicina, infermeria, pediatria, urgències, consultes polivalents i extraccions de sang.

Arxivat a