Analitzen el potencial exportador de quatre empreses del Bages

A partir d'aquest moment, les empreses poden entrar en un programa d'assessorament que els acompanyarà durant un any

Redacció
27 d'abril del 2012

Quatre empreses de la comarca, que actualment no exporten o que ho fan de forma molt puntual, van participar ahir a la Jornada d'Iniciació a l'Exportació que va tenir lloc a la Cambra de Comerç de Manresa en el marc del programa Go Export d'Acc1Ó. Les empreses són dels sectors alimentari, materials de construcció i metall-automoció. La jornada, que va ser conduïda pel tècnic en comerç internacional de la Cambra, Jaume Ferrer, va servir per analitzar el potencial exportador d'aquestes empreses i valorar què comportaria i com s'hauria d'iniciar un procés d'internacionalització.

A partir d'aquest moment, les empreses poden entrar al programa d'Iniciació a l'Exportació, en què se'ls ofereix durant tot un any assessorament personalitzat per planificar i desenvolupar la seva estratègia d'internacionalització. En aquesta fase l'empresa participant compta amb el suport de professionals especialitzats com un assessor en comerç exterior, un assessor en màrqueting digital i un tècnic en comerç exterior.

Al Bages hi ha actualment unes 300 empreses que exporten de manera regular, però moltes més que fan operacions de manera puntual. Des de la Cambra s'ofereixen diversos serveis en matèria d'internacionalització, tant per ajudar aquelles empreses que encara no s'han internacionalitzat a fer-ho com per les que ja estan internacionalitzades.